avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Activitate iulian_s

Activitate iulian_s

Buna ziua,

Acum cateva saptamani am redactat si semnat contractul de vanzare-cumparare pentru masina personala, si am predat actele masinii cumparatorului. Eu am retinut doua exemplare din contractul de vanzare-cumparare, fisa de inmatriculare si o copie dupa buletinul cumparatorului.

Cand am ajuns la primarie am constatat ca pentru radiere am nevoie IN ORIGINAL de cartea masinii si buletinul cumparatorului, pe care nu le am, iar cumparatorul nu mai raspunde la telefon de doua saptamani.

Mentionez ca am uitat sa completez rubrica "instrainat catre" in certificat cand am predat actele cumparatorului. Ma gandesc sa declar cartea de identitate pierduta, sa obtin un duplicat, si apoi sa radiez masina ca fiind casata.
Ce alte optiuni am ?
Răspuns la discuția Executare garant imobiliar
AVLIL a scris:

Pai dv. plateati in contul garantatului? Platiti in contul creditorului direct... in plus, actionati in judecata garantatul pentru sumele platite.

Care cont al creditorului ? Este vorba de o banca.
Am castigat in instanta procesul cu garantatul. Ii execut "boii de la bicicleta", eu si multi altii care au luat teapa.
Răspuns la discuția Executare garant imobiliar
danpopescu2011 a scris:

Daca virati sumele in contul titularului, in mod normal ar tebui sa se diminueze corespunzator obligatia de plata asa ca, nu ar mai trebui sa va faceti probleme, chiar daca suma virata a fost poprita, se va diminua creditul(principal+dobanzi).

Incorect, din moment ce banca ma ameninta cu executarea silita
Buna ziua. Situatia in care ma aflu este urmatoarea:
- sunt garant imobiliar cu apartamentul pe care il detin
- titularul contractului de credit pentru care am garantat nu a mai platit ratele, si in ultimii 4 ani le-am platit eu, neavand de ales, deoarece nu vreau sa-mi pierd locuinta prin executare silita.
- inceapand de acum 2 luni nu mai pot plati ratele deoarece titularul are popriri pe conturi, inclusiv contul in care depuneam eu, iar ultima rata depusa a fost blocata prin poprire.

Intrebarea este: ce optiuni am ? Am fost trimis la un consilier al bancii, care a spus ca va discuta cu juristul si imi va comunica o solutie, dar pana acum (doua saptamani mai tarziu) nu pare sa fi gasit una.