PFA infiintat in luna februarie 2016 avand venitul estimat de 3000 lei/an. Dupa doar o luna deja am depasti acest estimat.
Urmeaza sa nasc in luna iulie 2016.
Daca pana in luna iulie 2016 am venituri de 20 000 lei, care este metoda prin care se calculeaza indemnizatia CCC? Se tine cont doar de estimatul 3000 lei/an sau se iau in calcul veniturile reale de 20 000?
va rog sa ma ajutati cu cateva intrebari privind situatia urmatoare:
PFA - infiintat in luna februarie 2016, sunt angajata cu norma intreaga si la o societate comerciala cu CIM de aprox. 3 ani. Urmeaza sa nasc in luna Iulie 2016.
1.Pentru stabilirea indemnizatiei de *CCC se iau in calcul veniturile din PFA (estimate la 10 000 ron din februarie pana in luna Iulie) + salariul? (mentionez ca se opteaza pentru varianta de CCC= 1 an)
2. Pentru a se lua in calcul veniturile din activitati PFA, o conditie esentiala este ca acest PFA sa fie infiintat de minim 12 luni pana la CCC?
3. Nu s-au platit impozite la stat pentru PFA dat fiind faptul ca este nou infiintat. Este o conditie esentiala plata impozitelor pentru a lua in calcul si veniturile din activitati PFA
4. In timpul CCC este obligatorie suspendarea activitatii PFA sau poate sa functioneze dar sa nu aiba venituri mai mari de 3000 ron/ timpul CCC
va rog sa ma ajutati cu cateva intrebari privind situatia urmatoare:
PFA - infiintat in luna februarie 2016, persoana angajata cu norma intreaga si la o societate comerciala. Urmeaza sa nasca in luna Iulie 2016.
1.Pentru stabilirea indemnizatiei de CCC se iau in calcul veniturile din PFA (estimate la 10 000 ron pana in luna Iulie) + salariul? (mentionez ca se opteaza pentru varianta de CCC= 1 an)
2. Nu s-au platit impozite la stat pentru PFA dat fiind faptul ca este nou infiintat. Este o conditie esentiala plata impozitelor pentru a lua in calcul si veniturile din activitati PFA
3. In timpul CCC este obligatorie suspendarea activitatii PFA sau poate sa functioneze dar sa nu aiba venituri mai mari de 3000 ron/ an?
Imi cer scuze, nu am inteles. Pot avea venituri din activitatea PFA pe timpul concediului Pre-natal dar si in cel de crestere a copilului (1 an) daca sunt salariata, si in acelasi timp sa beneficiez de indemnizația de creștere copil (85% din media veniturilor)?
Pot beneficia de indemnizația de creștere copil (85% din media veniturilor pe ultimul an) si venituri din PFA (daca ele nu sunt mai mari de 3000 lei/ an) sau trebuie sa suspend PFA pe timpul concediului? Multumesc!