avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1172 soluții astăzi
Forum Activitate elviramariachirila

Activitate elviramariachirila

Multumesc frumos pentru raspuns! Voi lua legatura cu ei.

As dori daca se poate sa ma ajutati cu o informatie legata de concediul de paternitate. Din cate cunosc, in Romania, conform Legii nr. 210/199, in cazul nasterii unui copil tatal poate beneficia de concediu paternal, platit din fondul de salarii al unitatii angajatoare, pentru o perioada de 5 zile lucratoare.

Mentionez ca sotul meu este angajat cu contract de munca in Austria incepand cu luna iunie, anul curent. Eu sunt insarcinata, locuiesc cu forme legale in Austria, urmand ca la finalul anului sa nasc. As dori sa stiu daca in Austria, tatal (sotul) poate beneficia de acest concediu de paternitate de 5 zile, sau de un altfel de concediu, asa cum este in Romania. Multumesc!
Buna seara,

Am o problema la care as dori un raspuns cat mai repede.
Descrierea problemei:
Fratele meu a fost vizitat in cursul zilei de politie spunandu-i ca acum o saptamana a fost spart un magazin in localitate si s-au furat diverse lucruri. Camera video functionat dar nu au putut identifica foarte bine persoana (i-au spus ca avea o geaca rosie si un fes pus pe cap intr-o parte). Zilele trecute a fost spart din nou acest magazin din localitate dar de data aceasta pe camera doar s-a vazut ca a intrat cineva cu o lanterna si a taiat fierele de la camera video. Aceasta "poveste" i-a fost relatata de catre politisti la sediul acestora. Problema este ca efectiv au venit acasa si i-au spus sa il insoteasca la sectie ca au niste intrebari. A fost dus acolo si i-au pus diverse intrebari legate de serile in care a fost spart magazinul, el a spus ca a fost acasa (are 2 martori: sotia si un amic cu care a baut cateva beri, plus copilul de 4 ani). Ulterior l-au pus sa isi puna un fes pe cap si i-au facut poze si au continuat cu acest interviu fara sa ii spuna nimic concret. Intre timp, fratele meu fost lasat la sectie fara nici un raspuns, iar un echipaj de politie a fost acasa la sotia fratelui meu si i-au pus cateva intrebari dar i-au luat si telefonul din mana acesteia pe motiv ca vor sa vada daca telefonul ei are lanterna. Au umblat in telefonul ei fara sa o lase sa vada ce fac cu el. Mentionez ca nu au avut nici un fel de act: proces verbal, citatie, mandat etc.
Problema este ca ei au impresia ca fratele meu este vinovatul, lucru care nu este adevarat si incearca sa il incrimineze cumva.....Ce ar trebui sa facem in aceasta situatie? Va rog ajutati-ma cu un raspuns!
Multumesc anticipat!