avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retinut de Politie fara motivare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retinut de Politie fara motivare

Buna seara,

Am o problema la care as dori un raspuns cat mai repede.
Descrierea problemei:
Fratele meu a fost vizitat in cursul zilei de politie spunandu-i ca acum o saptamana a fost spart un magazin in localitate si s-au furat diverse lucruri. Camera video functionat dar nu au putut identifica foarte bine persoana (i-au spus ca avea o geaca rosie si un fes pus pe cap intr-o parte). Zilele trecute a fost spart din nou acest magazin din localitate dar de data aceasta pe camera doar s-a vazut ca a intrat cineva cu o lanterna si a taiat fierele de la camera video. Aceasta "poveste" i-a fost relatata de catre politisti la sediul acestora. Problema este ca efectiv au venit acasa si i-au spus sa il insoteasca la sectie ca au niste intrebari. A fost dus acolo si i-au pus diverse intrebari legate de serile in care a fost spart magazinul, el a spus ca a fost acasa (are 2 martori: sotia si un amic cu care a baut cateva beri, plus copilul de 4 ani). Ulterior l-au pus sa isi puna un fes pe cap si i-au facut poze si au continuat cu acest interviu fara sa ii spuna nimic concret. Intre timp, fratele meu fost lasat la sectie fara nici un raspuns, iar un echipaj de politie a fost acasa la sotia fratelui meu si i-au pus cateva intrebari dar i-au luat si telefonul din mana acesteia pe motiv ca vor sa vada daca telefonul ei are lanterna. Au umblat in telefonul ei fara sa o lase sa vada ce fac cu el. Mentionez ca nu au avut nici un fel de act: proces verbal, citatie, mandat etc.
Problema este ca ei au impresia ca fratele meu este vinovatul, lucru care nu este adevarat si incearca sa il incrimineze cumva.....Ce ar trebui sa facem in aceasta situatie? Va rog ajutati-ma cu un raspuns!
Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Acuzatie furt din magazin fara perhezitie la fata locului johny_p2006 johny_p2006 Intrand intr-un supermarket am luat niste produse in mana si o parte 2 deodorante auto le-am pus in buzunar, neavand cos si restul produseor in mana. Intre ... (vezi toată discuția)
Fetitei mele de 5 ani i au fost furati cerceii intr un magazin ... Modlore Modlore Fetitei mele de 5 ani i au fost furati cerceii intr un magazin cu camere de supravegere video, aceasta fiind ademenita sa i arate niste jucarii intr un colt ... (vezi toată discuția)
Furt calificat sau ce? a.min a.min Buna ziua!Mama locuieste intr-o zona de romi care se ocupa cu furtul de fier.Este a noua oara cand sunam la politie si nu se face nimic,vin se uita si nu au ce ... (vezi toată discuția)