avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Acuzatie furt din magazin fara perhezitie la fata ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Acuzatie furt din magazin fara perhezitie la fata locului

Intrand intr-un supermarket am luat niste produse in mana si o parte 2 deodorante auto le-am pus in buzunar, neavand cos si restul produseor in mana. Intre timp am luat cos si de-a lungul cumparaturilor am scos cele 2 produse din buzunar si le-am abandonat in interiorul supermarketului nemaivrand sa le iau. Am achitat la casa produsele si la iesirea de la case un agent al marketului mi-a spus ca am furat si sa vin cu el.
I-am prezentat bonul si plasaele de cumparaturi si buzunarele, el a insistat sa i-l urmez ca e control de rutina. Am insistat ca daca e control de rutina sa ma contreleze acolo. A refuzat din nou si m-a apucat de haina si m-a tras dupa el. mentionez ca sunt cardiac si datorita starii afective am simtit ca i-mi este rau si stare de vomitat cu dureri in piept. Cand am ajuns in dreptul toaletei am spus ca i-mi este rau si sa ma lase la toaleta ca mi-e rau si vomit. A refuzat si in acest timp au venit mai multi bodyguarzi. Atunci am insistat sa ma controleze pe loc si sa ma lase la toaleta, ei m-au imbrancit, impins, cazut pe jos, tarat, plasa de cumparaturi rupta si produsele intinse pe jos. La insistentele publicului am fost lasat sa intru la toaleta impreuna cu ei.
Dupa ce am vomitat si am realizat ca ma simt rau si este risc de infarct am vrut sa sun la salvare, ei m-au insfacat de acolo de la toaleta si m-au tarat pe jos pana acolo unde au vrut sa ma bage. Telefonul m-i l-au luat si nu am putut sa sun la salvare si politie.
In camera aceea nu m-i s-a facut nici o perchezitie, telefonul mi-a fost dat si am sunat la 112 sa chem salvare si politie.
Politia a venit si m-au lasat in pace. Nu m-i s-a facut nici un control de catre politie sau de catre bodyguarzi iar politia m-a luat la sectie.
La sectie am declarat ce am scris mai sus cu mare efort, ei vrand sa declar ce vor ei, ca am sustras, ca etc. Mi-au spus ca ei au declarat ca m-au surprins pe camere ca am bagat in buzunar acele produse ceea ce este adevarat si ca le-au gasit la mine, asta mi-a spus politia si mi-au facut amprentari, poze si ca sunt cercetat pentru furt. I-am intrebat de ce nu am fost perchezitionat si nu m-i s-a raspuns.
Am depus si eu o plangere pentru agresiune, privare de libertate si refuzu de a suna la asistenta medicala(bodyguarzii mi-au luat telefonul). Salvarea a venit la sectie si m-au consultat, le-am spus ce problema am dar nu am mers la spital caci am vrut sa termin cu sectia de politie. La medicina legala a fost inchis fiind vineri, urmez sa merg luni ca am corpul plin de vanatai, rani cu sange, etc.
Acum intrebarea mea risc sa fac inchisoare, eu sunt sigur ca au filmat cand am pus acele produse in buzunar neavand cos, ca au filmat sau nu ca le-amlasat mai tarziu pe raft nu stiu ca nu m-i sa aratat nici o inregistrare. Perchezitie nu s-a facut, la mine nu au fost gasite produsele reclamate si nu stiu ce au declarat ei.
personal sunt ingrijorat , nu am mai avut nici un dosar penal si e primul.
Ce se impune din partea mea sa fac.
orice sfaturi si experiente sunt de folos.
Va multumesc si astept sugestii.
Cel mai recent răspuns: johny_p2006 , utilizator 08:18, 25 Februarie 2017
Apelati la serviciile unui avocat.
Atata timp cat ati avut o atitudine potrivnica iar actiunile din interiorul magazinului au creat suspiciuni, exista inregistrari cu punerea produselor in buzunare, trebuie sa aveti o aparare calificata. Daca agentii de securitate au declarat ca au gasit produsele asupra dvs trebuie si sa demonstreze acest lucru. Probabil exista camere si in exteriorul spatiului de vanzare, depinde de supermarket.
Buna seara,
Va sfatuiesc sa va adresati parchetului cu solicitatrea de a se ridica URGENT toate filmarile de pe camerele de supraveghere.
Buna seara si multumesc de rsapunsuri !
Era Auchan banuiesc ca sunt camere si pe langa intrarea in Auchan unde sunt diverse magazine la interior. poate acolo la interior unde am fost retinut sa nu fie. Eu am pus la dispozitie toate plasele, buzunarele, haina, etc si la iesire de la casa de marcat si in camera unde am fost retinut. Ostil am fost cand am inceput sa fiu bruscat si sa ma simt rau pe fondul ca am avut un infarct recent si atunci am avut semne de un nou infarct. Si ostil sunt si acum caci nu m-au controlat deloc nici bodyguarzii nici politia, dar in schimb agresat. Urmeaza sa fac investigatii medicale aprofundate si de asemenea sa fac examenul de medicina legala, luni ca azi a fost vineri si a inchis deja.
Am depus deocamdat doar plangerea de la politie pentru agresare.

Va rog sa-mi spuneti cum sa ma adresez parchetului cu mentiunea de a ridica urgent toate filmarile. Am fost singur si nimeni dintre cei de fata nu i-mi erau cunoscuti. doar filmarea de pe camere poate sa ma ajute.
Daca exista spatii comerciale in mod sigur sunt si camere de supraveghere. Le puteti identifica cu usurinta in ce zone sunt.
Cum a fost un incident destul de violent cel mai probabil au focalizat pe zona respectiva ptr a avea probe ptr magazin. Camerele pot vizualiza 360 grade si face zoom.
In momentul de fata camerele video sunt singuru meu avantaj. Ma leg de 2 aspecte, unul sa se vada pe camere ca am lasat produsul in magazin pe un raft si asa sa-mi dovedesc nevinovatia sau eventual sa se vada pe camere ca nu au gasit acele produse la mine dupa casa de marcat, ca s-a refuzat controlul, etc.
Al doilea caz sa dovedesc agresiunile suferite din partea bodyguarzilor.
Deci cum pot sa am acces la camerele video?
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Februarie 2017
johny_p2006, utilizator

Alte discuții în legătură

M-au suspectat de furt, dar nu am avut nimic asupra mea ContSters381606 ContSters381606 Buna ziua, Am si eu o problema sa ii zic asa. In urma cu ceva timp, am sustras din magazin niste obiecte, am fost prins, paguba a fost recuperata total, am ... (vezi toată discuția)
Cateva intamplari neplacute la hypermarket Arianna27 Arianna27 Si eu am avut parte de cateva neplaceri legate tot de acest magazin numit \"Auchan\".Si anume unul dintre ele avand legatura tot cu agentii de paza.Fiind o ... (vezi toată discuția)
Dosar furt octav78 octav78 Buna ziua VA scriu pe acest forum ca urmare a unui eveniment total neplacut pentru mine si familia mea. Acum 5 zile ma aflam la cumparaturi intr-un ... (vezi toată discuția)