avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de paternitate in Austria
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de paternitate in Austria

As dori daca se poate sa ma ajutati cu o informatie legata de concediul de paternitate. Din cate cunosc, in Romania, conform Legii nr. 210/199, in cazul nasterii unui copil tatal poate beneficia de concediu paternal, platit din fondul de salarii al unitatii angajatoare, pentru o perioada de 5 zile lucratoare.

Mentionez ca sotul meu este angajat cu contract de munca in Austria incepand cu luna iunie, anul curent. Eu sunt insarcinata, locuiesc cu forme legale in Austria, urmand ca la finalul anului sa nasc. As dori sa stiu daca in Austria, tatal (sotul) poate beneficia de acest concediu de paternitate de 5 zile, sau de un altfel de concediu, asa cum este in Romania. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elviramariachirila , utilizator 11:59, 22 Octombrie 2016
Din cate cunosc , nu exista un astfel de act normativ reglementat in Austria.

Insa puteti lua legatura cu Biroul ataşatului pe probleme de muncă şi sociale acreditat în Germania şi Austria (sediul la Berlin)
E-mail: berlin.social@mae.ro
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Octombrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc frumos pentru raspuns! Voi lua legatura cu ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Malpraxis Jeni2016 Jeni2016 Buna ziua, intrebare as avea si eu. Recent am fost operata la fiara dar din nefericire doctorii au uitat sa scoata un nervur care leaga fiara de ficat si mi-au ... (vezi toată discuția)
Munca la negru Annabella12 Annabella12 Buna ziua, sper sa ma ajutați cu privire la nelămurirea mea. Am lucrat in Austria la negru timp de 2 ani si 8 luni si fiind o perioada însărcinată apoi ... (vezi toată discuția)