avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Activitate dinosaurustt

Activitate dinosaurustt

Răspuns la discuția Intrebare pensie de urmas
Ok,am inteles. Va multumesc pentru ajutor!
Am 18 ani si primesc pensie de urmas. Anul acesta am absolvit liceul. Nu urmez cursurile unei facultati anul acesta. As vrea sa o fac de anul viitor.
In ce luna mi se va suspenda pensia? Septembrie? Deci primesc septembrie inclusiv?

Si alta intrebare: Daca la anul ma inscriu la o facultate,voi reprimi pensia? E necesar sa duc doar o adeverinta de la facultate sau trebuie refacut dosarul?

De pe site-ul CNPP:
"în situaţia pensionarilor de urmaş care au vârsta între 16 şi 26 de ani, ale căror drepturi au fost suspendate datorită faptului că nu au făcut dovada continuării studiilor, drepturile se repun în plată de la data începerii anului şcolar, în baza adeverinţelor de continuare a studiilor, cu respectarea termenului general de prescripţie de 3 ani;"

Din asta inteleg ca am 3 ani la dispozitie sa ma inscriu la o facultate ca sa mai pot beneficia de pensie de urmas.

Va multumesc!
Răspuns la discuția Divulgarea unui mail unui tert
"O persoana X primeste un mail de la mine iar aceasta il trimite unui tert fara acordul meu . Acest tert imi creaza un prejudiciu folosind acest mesaj.
Intrebare : De ce poate fi acuzata concret , legal , penal persoana X?"

Cum demonstraţi că persoana care a primit e-mailul este persoana X în buletin domiciliat în..? Dacă au mai multe persoane accesul la acea adresă de e-mail? Cum demonstraţi că X a trimis mailul unui terţ? Aveţi filme de SUA în România. Pierdeţi timpul aiurea.
Se dă următoarea situaţie fictivă:
Un individ comite o infracţiune online(să zicem că o comite la ora 08:07 în data de 27 august 2005)
SRI află IP-ul calculatorului de la care s-a comis infracţiunea.
Cum află SRI-ul cine utiliza calculatorul în data de 27 august 2005 la ora 08:07?
Răspunsul meu ar fi...că nu poate şi că de fapt doar poate BĂNUI şi îi ascultă telefonul,convorbirile(până găsesc ceva incriminatoriu).... adică au nevoie de mai multe probe,nu doar IP-ul.
Altă speţă: "Un individ are pornografie infantilă pe laptopul lui." Cum poate demonstra poliţia că el ştia că există acele filme/poze în laptop?(de exemplu pot să descarc un virus fără să ştiu care îmi descarcă printr-un folder ascuns în calculator acele filmuleţe) E aceeaşi situaţie în care...merg pe stradă şi cineva îmi pune nişte droguri într-un buzunar de la geacă şi eu nu-mi dau seama,după aia mă percheziţionează poliţia.

Curiozitatea aceasta mi-a apărut după ce am văzut prezentate numeroase cazuri pe acest forum de genul "Am vorbit cu cineva pe facebook,am numele,convorbirea şi poze cu el,mi-a adus X prejudiciu". Mă întrebam cu ce te ajută dacă ai numele,pozele,mesajele pentru că pot să fie false,şi mesajele....n-ai de unde să ştii cu cine ai vorbit(doar dacă aveţi un alt răspuns la prima întrebare din acest post).
Îmi cer scuze dacă am greşit categoria în care am început discuţia.

Vă mulţumesc!