Multumesc pentru raspunsuri si clarificari. Am intrebat pentru a obtine informatiile necesare; in incercarea de a ma documenta am gasit diverse informatii, situatii si povesti.
Nu cred ca se va ajunge atat de departe. Sigur ca intentionez sa achit cat mai repede.
La siguranta ma refeream la siguranta ca nu voi mai fi expusa riscului sa pierd imobilul sau nu vor mai exista cereri de plata a altor sume dupa achitarea creditului. Sunt convinsa ca sansele sa recuperez suma de la debitor sunt minime.
Va multumesc pentru timpul acordat.
Va multumesc pentru clarificari!
Mai indraznesc cu o intrebare: De la initierea procedurii de executare, cat timp am la dispozitie sa opresc vanzarea silita a imobilului? Exista o perioada predefinita?
Multumesc
In primul rand, multumesc pentru raspuns.
Am incercat deja re-esalonarea platilor si nu se mai poate. Deja se solicita plata integrala a creditului. Colaborez cu un angajat al bancii, care inca nu a dat imobilul catre executor, astfel incat sa achit creditul inainte de a incepe procedura de executare. Mentionez ca nu am primit hotarare judecatoreasca pentru executare silita.
Nu stiu in ce consta procedura, de aici si intrebarea: Ce se intampla daca achit creditul dupa inceperea procedurii de executare?
De asemenea vreau sa ma asigur ca dupa achitarea creditului voi fi in siguranta si ce pot face sa recuperez suma de la debitor.
Multumesc!
Buna ziua,
Ma aflu in situatia in care trebuie sa achit un credit pentru care am girat cu imobilul, debitorul fiind alta persoana.
Debitorul nu a mai platit ratele, iar acum va trebui sa platesc eu creditul ca sa evit executarea sillita.
As avea cateva intrebari:
1. Daca nu reusesc sa achit creditul inainte de a incepe procedura de executare, se mai poate face ceva? Ce se intampla daca achit creditul dupa inceperea procedurii de executare?
2. Ce trebuie sa fac ca sa ma asigur ca dupa achitarea creditului, imobilul va fi scos de sub ipoteca si ca nu vor mai exista riscuri?
3. Pot lua vreo masura in ceea ce-l priveste pe debitorul rau platnic?
Va multumesc anticipat!
Multumesc pentru raspuns!
Referitor la prima parte ("pot sa realizez venituri impozabile si, in acelasi timp, sa imi pastrez dreptul de a ma intoarce la serviciul initial?"), mentionez ca veniturile ar fi mai mari de 3000 de lei intr-un an calendaristic, astfel indemnizatia ar fi suspendata, iar eu voi desfasura o activitate in perioada ramasa de CCC pentru o alta firma.
In aceste conditii, in ce masura imi va fi afectata situatia la firma inintiala?
Multumesc inca o data!
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt mama unui copil de 9 luni, in concediu de crestere a copilului pe o perioada de 2 ani. As vrea sa stiu ce se intampla daca, in aceasta perioada, semnez un contract de colaborare in regim PFA cu o alta firma decat cea la care am CIM suspendat.
Inteleg ca mi se suspenda indemnizatia, dar intrebarea mea este: pot sa realizez venituri impozabile (in urma contractului de colaborare mentionat anterior) si, in acelasi timp, sa imi pastrez dreptul de a ma intoarce la serviciul initial? Sau din momentul in care mi se suspenda indemnizatia sunt obligata sa ma intorc la job-ul initial?
Exista posibilitatea sa imi pierd job-ul daca lucrez in regim PFA cu o alta firma pe parcursul CCC?
Multumesc anticipat!