avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Activitate Premiera

Activitate Premiera

Bună seara, As avea o întrebare: De aproximativ 55 de ani părinții mei au locuit intr- un apartament pe care după revolutie l -au cumpărat acesta astăzi este proprietatea mea. Fiind la parter tot de atâția ani avem o curte in care avem acces doar noi ,curte delimitată de un gard. La momentul cumpărării s-a vândut locuința și terenul de sub aceasta ,pe curte neavând acte nici unul dintre proprietari. La parter lângă apartamentul meu se afla unul identic cu intrare tot separata .Singură diferența este că partea mea de curte este mai mare și o bucata de un metru din peretele vecinului este in curtea mea. Anul acesta la solicitarea unuu vecinu de la etaj l-am lăsat să înceapă lucrări de izolare la fațada și pe partea de perete proprietatea lui din curtea mea,așa am considerat că e normal,rugandu -l sa nu mi deterioreze gardul și cât de poate să protejeze gradina de flori. M_am trezit cu gardul îndepărtat si cu o alee de beton in curtea mea lângă peretele proprietatea vecinului de la parter pe toata lungimea acestuia. Când L am întrebat de ce a turnat alei in curtea mea și a îndepărtat gardul fara să mă intrebe a spus că dorește să aibă acces la tot peretele lui si pe viitor ,desi eu i am dat voie să treacă prin curte să își instaleze schela ,că eu nu am acte și că e domeniu public.( deși nici el nu are nici un act pe curte și nici autorizație pentru lucrări de refacere a fațadei

).Vă rog să -mi spuneți dacă are dreptul sa mute gardul și să facă lucrări in curtea mea fara sa ii dau acordul,să mă sfătuiți cum sa procedez legal.Mă gândisem dacă nu reface gardul să îl refac eu și să sparg betonul turnat de el peste noapte sau sa apelez la poliție.
Sunt divortata - in timpul casniciei ,in urma unui litigiu de munca ,am primit 9000 ron pe care i-am depus intr-un cont alaturi de economiile noastre comune .
Tot in timpul casniciei firma unde eram angajata a facut recurs si a castigat, a reiesit ca nu se calculasera bine sumele si trebuia sa returnez la firma o parte din banii primiti initial ,=2800 ron(ulterior cu inflatie…4000 ron).
Am primit hotararea judecatoreasca in 2012 ca trebuiesc returnati firmei acesti bani (2800 ron),cu cateva saptamani inainte de divort.
Am facut partajul la notar ,de comun acord :ex-ul ramanand cu apartamentul si lucrurile din el si eu am primit masina si o suma de bani pe care o aveam la acea data intr-un cont comun, la cateva saptamani am divortat.

Daca mi-ar da de buna voie acesti bani jumatate din care suma ar fi corect sa- mi dea din cea initiala 2800 ron sau din 4000 ron?
Aceasta suma(4000 ron) mi-a fost oprita de pe cardul de salariu in anul 2014 ,dupa divort.
Cand l-am informat pe fostul sot (gandindu-ma ca imi datoreaza si el jumatate din suma oprita de biroul de recuperari) acesta a refuzat sa discute spunand ca eu am luat banii pe care ii aveam la data desfacerii casatoriei in contul comun- desi la momentul acela eu am omis sa discutam despre asta si nici nu scrie nicaieri de aceasta suma in partajul de la notar.
As dori sa-mi spuneti daca as castiga in instanta fata de fostul sot o suma de 4000 ron +cheltuieli de judecata (initial de 2800 ron dar cu inflatia si taxa firma recuperatoare dupa un an=4000ron) ?