avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Activitate mirunae

Activitate mirunae

Buna seara, am nevoie de ajutorul dvs. intr-o problema juridica!
O colega a solicitat in scris conducerii scolii suspendarea contractului de munca pe o perioada de 12 luni, in baza temeiului art.54 codul muncii - pentru interese personale.
Cum este corect sa procedez:
- varianta 1 - sa-i comunic ca nu are dreptul deoarece legea educatiei nu permite acest lucru ( prevederile legii educatiei fac referire la concediu fara plata o data la 10 ani, ceea ce este exclus in cazul ei, deoarece nu asta solicita).
- varianta 2- sa completez legea educatiei cu legea 53/2016 - codul muncii?
Mentionez faptul ca in R.O.I la nivel de unitate exista un articol care precizeaza:" e) Pentru cadrele didactice concediul fără plată/suspendarea contractului de muncă se va aproba de către C. A., conform L.E.N. și a Codului Muncii, pentru personalul, didactic auxiliar şi nedidactic se acordă maxim 30 de zile de concediu fără plată cu aprobarea C.A. "
Va multumesc!
Buna ziua,
doresc sa stiu daca se poate acorda transferul unui elev la solicitarea mamei (pentru motivul - schimbare de domiciliu) , aflandu-se si in proces de divort cu sotul. Legislatia scolara imi spune doar ca transferul elevilor in timpul anului scolar se realizeza pentru schimbare de domiciliu , la solicitarea parintelui. Documentele depuse de mama la scoala sunt: cererea de transfer aprobata deja de scoala primitoare si un alt document din care reiese ca este in proces de divort.