avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Transfer elev in timpul procesului de divort intre ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Transfer elev in timpul procesului de divort intre parinti

Buna ziua,
doresc sa stiu daca se poate acorda transferul unui elev la solicitarea mamei (pentru motivul - schimbare de domiciliu) , aflandu-se si in proces de divort cu sotul. Legislatia scolara imi spune doar ca transferul elevilor in timpul anului scolar se realizeza pentru schimbare de domiciliu , la solicitarea parintelui. Documentele depuse de mama la scoala sunt: cererea de transfer aprobata deja de scoala primitoare si un alt document din care reiese ca este in proces de divort.
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2016
mirunae, utilizator
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 11:26, 18 Ianuarie 2016
Aveti raspunsul in regulamentul scolar- se poate realiza la schimbarea domiciliului si solicitarea parintelui. Ca e in divort, e o informatie in plus. Si aveti ambele conditii de transfer indeplinite. Sunteti ”acoperita”. cum se spune.
Procesul de divort poate dura pana la sfarsitul anului scolar, sau pana anul urmator, minorul trebuie sa frecventeze cursurile oricum in toata aceasta perioada.
Daca se schimba domiciliul, iar dvs nu doriti sa va creati posibile neplaceri care apar la un divort, practic, veti actiona de fapt impotriva interesului minorului, pt ca ii ingreunati accesul la scoala.
Instanta poate hotari ce se va intampla, insa pana atunci, minorul trebuie expus cat mai putin la stresul si traumele despartirii parintilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanța președintiala pentru schimbarea scolii frecventate de copil Seba74 Seba74 Buna seara, Sunt in proces de divorț cu sotia mea, avem prima infatisare in martie. Acum trei zile am primit o ordonanța prezedentiala in cutia postala de ... (vezi toată discuția)
Mutarea domiciliului si scolii unui minor daca tatal nu este de acord dynca dynca Buna seara! Sotia mea are un baietel din casatoria anterioara care prin hotarare judecatoreasca locueste cu noi fiind stabilit un program de vizitare de ... (vezi toată discuția)
Sport-ÎnvĂȚĂturĂ Mădă.6 Mădă.6 Un băiat de 18 ani este atlet în cadrul unui club sportiv. După ce a obținut titluri importante (ce mai important-Campion European la Alergare Montană) ... (vezi toată discuția)