avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... SPORT-ÎNVĂȚĂTURĂ
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

SPORT-ÎNVĂȚĂTURĂ

Un băiat de 18 ani este atlet în cadrul unui club sportiv. După ce a obținut titluri importante (ce mai important-Campion European la Alergare Montană) profesorul lui continuă să își bată joc de el. Din cauza profesorului dânsul nu a frecventat cursurile școlare. Acum vrea să se transfere la alt club sportiv însă profesorul nu este de acord, cerând pentru acest schimb 15.000 lei. Băiatul și-a schimbat domiciliul atât fizic cât și în buletin, însă școala refuză să îi dea transferul. Profesorul i-a spus faptul că nu va primi transferul și nu va mai ajunge să facă nimic ajungând pe străzi. Oarecum o amenințare. Au mai fost și alte agresiuni din partea profesorului, atât verbale cât și fizice. Ce este de făcut? Există vreo portiță pentru a putea obține transferul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:24, 14 Aprilie 2018
Puteti face o sesizare scrisa la Inspectoratul scolar judetean si la Directia judeteana pentru sport si tineret, in scris, cu nr. de inregistrare/ data in care sa prezentati situatia existenta si sa anexati la sesizare documente care va sustin punctul de vedere (adeverinta de la scoala ca nu are frecventa, copii X dupa diplome, etc.
A semnat vreun contract cu clubul respectiv?
El personal, nu. Nu este vorba nici de un contrac la mijloc.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2018
Mădă.6, utilizator
Luati legatura si cu Federatia Romana de Atletism.
[ link extern ]
S-a luat și legătura cu ei din câte am înțeles și răspunsul a fost "Nu putem face nimic".

Cornel Vasile a scris:

Luati legatura si cu Federatia Romana de Atletism.
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Modificare contract sportiv minor federatie sportiva jondoe1 jondoe1 Buna ziua, intrebarea mea este: Un contract de jucator[sportiv] se considera in continuare valabil daca federatia modifica date din contract fara a se face ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de scutire pentru orele de sport - care care este actul normativ? petrider petrider buna, as dori sa aflu daca exista vreo lege privind acceptarea de scutiri de le ora de educatie fizica si sport a unui elev de liceu (IX) care practica sport ... (vezi toată discuția)
Băiețelul meu în vârstă de 13 ani a fost legitimat la un ... sandutudorache sandutudorache Băiețelul meu în vârstă de 13 ani a fost legitimat la un club de baschet dar din cauza programului scolar nu putea ajunge la orele de antrenament . Acum ... (vezi toată discuția)