avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Băiețelul meu în vârstă de 13 ani a fost ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Băiețelul meu în vârstă de 13 ani a fost legitimat la un ...

Băiețelul meu în vârstă de 13 ani a fost legitimat la un club de baschet dar din cauza programului scolar nu putea ajunge la orele de antrenament . Acum in perioada vacantei a aflat de alt club la care antrenamentele se fac doar in weekend și a decis să meargă acolo.
Însă acum fostul antrenor ne cere o taxa de transfer în condițiile în care nu avem nici un contract semnat între părți și mai mult, toate cheltuielile pe timpul legitimării la clubul dumnealui au fost suportate doar de către părinți ( taxa lunara pt antrenament,cost echipament,cost deplasări cost cantonament,etc).
Dumnealui susține că această taxă de transfer este omologata de Federație și că este legală..
Cum poate fi legală atâta timp cât nu exista un contract semnat între părți ?
Daca nu obținem acordul de transfer de la clubul vechi nu putem să-l înscriem in campionat cu noul club ,asta însemnând că băiețelul pierde un an și nu poate juca în campionat.
Personal nu accept ideea de a plăți aceasta taxa ,deoarece mi se pare o hoție.
Mulțumesc anticipat !
Aștept sfatul și mesajele dvs !
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 12:24, 17 August 2023
nu trebuie sa fie contract (contractele sunt pentru profesionisti), pur si simplu faptul ca este legitimat inseamna ca este in baza de date a federatiei. prin urmare, trebuie respectat regulamentul. este vorba de transferul de la un club la altul.
Da, taxa solicitată este una legală, Federația Română de Baschet are un regulament care prevede taxele de transfer de la un club sportiv la altul, chiar în lipsa unui contract.
Îl regăsiți la următorul link [ link extern ]
Bun, este vorba de transfer .și de ce sa ceara taxa ? Pt ce ? Atâta timp cât clubul nu a investit nici un ban in el? Toate cheltuielile le-am suportat noi,părinții .
Chiar nu înțeleg ? Daca ar fi investit ceva bani in el înțelegeam să plătesc taxa.....
Noi am platit lunar bani pt antrenamentele lui. Nu voi plati nici o taxa chiar daca băiețelul nu participă anul acesta in campionat cu noul club.
In loc sa ajutam copiii sa practice sport încurajăm hoții sa fure?
In cazul in care refuzam sa platiim aceasta taxa ce se poate întâmpla? Nu se poate înscrie anul acesta in campionat ,dar la anul se poate ? Care este calea legală de a ne rupe de acest club, ? Cred că nu ne poate tine legat cu forța ,nu? De ce nu se poate ataca in instanță aceasta taxa impusă de FRB?

Vasile Țurcan a scris:

Da, taxa solicitată este una legală, Federația Română de Baschet are un regulament care prevede taxele de transfer de la un club sportiv la altul, chiar în lipsa unui contract.
Îl regăsiți la următorul link [ link extern ]

Dumneavoastră ați întrebat dacă e legală o astfel de taxă, eu v-am răspuns, asupra corectitudinii acesteia nu mă pot expune!
Toate cele bune!

sandutudorache a scris:

Bun, este vorba de transfer .și de ce sa ceara taxa ? Pt ce ? Atâta timp cât clubul nu a investit nici un ban in el? Toate cheltuielile le-am suportat noi,părinții .
Chiar nu înțeleg ? Daca ar fi investit ceva bani in el înțelegeam să plătesc taxa.....
Noi am platit lunar bani pt antrenamentele lui. Nu voi plati nici o taxa chiar daca băiețelul nu participă anul acesta in campionat cu noul club.
In loc sa ajutam copiii sa practice sport încurajăm hoții sa fure?

Alte discuții în legătură

Minor dat in judecata sandelul sandelul Am 17 ani si sunt jucator de baschet amator. Sunt legitimat la un club de baschet prin intermediul FRB si am participat la campionatul de baschet pentru U18, ... (vezi toată discuția)
Legitimatie club fotbal tilvarionut tilvarionut Buna ziua! Imi cer scuze daca am postat in sectiunea gresita, insa nu stiu exact unde s-ar incadra mai bine acest subiect. Un jucator de 12 ani este ... (vezi toată discuția)
Transfer baschet alinayahoo alinayahoo Buna seara. Problema mea este urmatoarea : o jucatoare de baschet U 18 este legitimata la un club. Din diferite motive clubul nu poate inscrie o echipa la ... (vezi toată discuția)