avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanța președintiala pentru schimbarea scolii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanța președintiala pentru schimbarea scolii frecventate de copil

Buna seara,

Sunt in proces de divorț cu sotia mea, avem prima infatisare in martie. Acum trei zile am primit o ordonanța prezedentiala in cutia postala de la avocata ei. Sunt chemat in sala de judecata (in 12 zile!) cu scopul de a suplini consimtamantul meu pentru transferarea fiicei noastre de la scoala la care invata la scoala unde sotia este profesoara.

I-am spus ca nu sunt de acord cu transferul fiicei noastre la o alta scoala de nenumărate ori. Fiica noastră e o fire foarte timida si daca o mutam la alta scoala nu se va adapta usor. Ii va trebui mult timp sa se integreze si probabil nu va avea rezultate bune la invatatura in acest timp. Mai mult divorțul a traumatizat-o foarte mult nefiind comunicativa si foarte interiorizata. Am agreat amândoi ca trebuie s-o ducem la un psiholog. In plus scoala la care vrea s-o transfere nu are prestigiul scolii unde este ea acum.

Sotia sustine in ordonanța ca având-o la scoala unde ea preda ii poate supraveghea mai bine progresul educational.

Din pacate, avocatul meu care ma reprezintă la divorț mi-a cerut o suma destul de mare pentru a ma reprezenta si la acest proces (nu mi-o permit!) si ma gândeam sa ma reprezint singur in acest proces al ordonanței prezedentiale. Sotia are același avocat ca si la divorț.

Întrebarea mea este cat de diferit este un proces pe o ordonanța prezedentiala fata de un proces civil obișnuit? Intampinarea pe care o fac trebuie sa fie diferita fata de intampinarea pentru divorț sau trebuie sa păstreze aceleași linii?

Va mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Ultima modificare: Luni, 12 Februarie 2024
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cris0811 , utilizator 14:18, 27 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara! Da, întâmpinarea păstrează aceleași linii ,însă trebuie să aveți în vedere condițiile de admisibilitate ale unei ordonanțe presedintiale și anume:
- Urgența măsurii solicitate
- Nesoluționarea (neprejudecarea) fondului cauzei
- Vremelnicia măsurii care presupune că prin intermediul ordonanței președințiale nu se pot lua măsuri definitive care să rezolve fondul cauzei, ci numai măsuri temporare, provizorii, limitate în timp.
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2024
Avocat Cristea Aneta Luminița, Avocat
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara! Va mulțumesc pentru răspuns! Inteleg perfect primele 2 condiții. Cea de a 3-a presupun ca se refera la faptul ca masurile luate prin intermediul ordonanței sunt temporare, provizorii. Oricum fiica noastră in 2 ani termina gimnaziul si trebuie sa se mute la un liceu.
Buna seara,

Nu pot sa-mi dau seama ce drept pierde fata (sau ce paguba iminenta) se produce daca fata ramane in aceeasi scoala ca si pana acum. Scoala este mult mai buna decât scoala unde sotia vrea sa o transfere si diriginta spune ca minora s-a adaptat bine in ciuda noi situații provocate de separare a parinților. In citare, avocata soției, scrie ca arata ca se produce o paguba iminenta daca nu se efectuează transferul, dar apoi numai precizeaza nimic in sensul acesta.

Credeți ca se poate ataca ordonanța ca fiind inadmisibila? Daca a fost admisa pentru judecata, se mai poate discuta acest aspect al inadmisibilitatii?
Ultima modificare: Duminică, 11 Februarie 2024
Seba74, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Folosiți toate aceste argumente prin întâmpinare și o sa vedeți ce se întâmplă,în mod normal ar trebui sa ee judece la primul.termen ..
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
da, ordonanta se poate respinge ca inadmisibila chiar daca a fost primita spre judecare! daca nu indeplineste cele 3 conditii, va fi respinsa ca inadmisibila. vad ca aveti deja argumentele, scrieti-le in intampinare si mergeti si la termen ca sa puneti concluIi oral. e mai bine sa ii explicati si judecatorului cu cuvibtele dvs de ce trebuie respinsa

Alte discuții în legătură

Transfer de la o unitate de invatamant la alta (liceu) emaio emaio Buna ziua. As dori sa stiu care sunt conditiile de transfer de la un liceu la altul, dar si de la un profil la altul. Am o fata in clasa a IX a, la un liceu cu ... (vezi toată discuția)
Transfer intersemestrial dumitrescu30 dumitrescu30 Buna ziua . Vreau sa ma transfer in vacanta intersemestrială la alt liceu, dar cu păstrarea profilului . Art. 155 din Ordinul 5079/2016 prevede că ... (vezi toată discuția)
Este mai simplu sa transferi un elev de la o școală la alta, ... 4045 4045 Este mai simplu sa transferi un elev de la o școală la alta, într-o altă localitate,sau in timpul anului ? Dacă școala primitoare aprobă,poate cineva , ... (vezi toată discuția)