Sunt in proces de divorț cu sotia mea, avem prima infatisare in martie. Acum trei zile am primit o ordonanța prezedentiala in cutia postala de la avocata ei. Sunt chemat in sala de judecata (in 12 zile!) cu scopul de a suplini consimtamantul meu pentru transferarea fiicei noastre de la scoala la care invata la scoala unde sotia este profesoara.
I-am spus ca nu sunt de acord cu transferul fiicei noastre la o alta scoala de nenumărate ori. Fiica noastră e o fire foarte timida si daca o mutam la alta scoala nu se va adapta usor. Ii va trebui mult timp sa se integreze si probabil nu va avea rezultate bune la invatatura in acest timp. Mai mult divorțul a traumatizat-o foarte mult nefiind comunicativa si foarte interiorizata. Am agreat amândoi ca trebuie s-o ducem la un psiholog. In plus scoala la care vrea s-o transfere nu are prestigiul scolii unde este ea acum.
Sotia sustine in ordonanța ca având-o la scoala unde ea preda ii poate supraveghea mai bine progresul educational.
Din pacate, avocatul meu care ma reprezintă la divorț mi-a cerut o suma destul de mare pentru a ma reprezenta si la acest proces (nu mi-o permit!) si ma gândeam sa ma reprezint singur in acest proces al ordonanței prezedentiale. Sotia are același avocat ca si la divorț.
Întrebarea mea este cat de diferit este un proces pe o ordonanța prezedentiala fata de un proces civil obișnuit? Intampinarea pe care o fac trebuie sa fie diferita fata de intampinarea pentru divorț sau trebuie sa păstreze aceleași linii?