avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... suspendarea contractului de munca in invatamant, in ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

suspendarea contractului de munca in invatamant, in temeiul articolului 54 - codul muncii

Buna seara, am nevoie de ajutorul dvs. intr-o problema juridica!
O colega a solicitat in scris conducerii scolii suspendarea contractului de munca pe o perioada de 12 luni, in baza temeiului art.54 codul muncii - pentru interese personale.
Cum este corect sa procedez:
- varianta 1 - sa-i comunic ca nu are dreptul deoarece legea educatiei nu permite acest lucru ( prevederile legii educatiei fac referire la concediu fara plata o data la 10 ani, ceea ce este exclus in cazul ei, deoarece nu asta solicita).
- varianta 2- sa completez legea educatiei cu legea 53/2016 - codul muncii?
Mentionez faptul ca in R.O.I la nivel de unitate exista un articol care precizeaza:" e) Pentru cadrele didactice concediul fără plată/suspendarea contractului de muncă se va aproba de către C. A., conform L.E.N. și a Codului Muncii, pentru personalul, didactic auxiliar şi nedidactic se acordă maxim 30 de zile de concediu fără plată cu aprobarea C.A. "
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mirunae , utilizator 14:31, 8 August 2016
Prima varianta este buna si daca doreste asa ceva sa-si face cerere in baza Legii 1/2011.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare in invatamant camelia iosif camelia iosif buna ziua, nu stiu exact care sunt pasii pentru a ocupa un post in sistemul de invatmant, adica unde pot solicita (la ce institutie), care sunt criteriile de ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata-personal didactic auxiliar quantik quantik Am castigat o bursa postdoctorala cu durata de 2 ani. As dori sa stiu (temeiul legal) daca este posibil sa solicit concediu fara plata sau suspendarea ... (vezi toată discuția)
Referent (tesa) in invatamantul superior are dreptul la plata diferentelor salariale in baza a legii nr. 85/2016 laviniqua laviniqua Buna ziua, O persoana incadrata ca Referent SIII (TESA) in invatamantul superior de stat in perioada 2008-2011 are dreptul la plata diferentelor salariale ... (vezi toată discuția)