Masina a fost cumparata pe firma si apoi,dupa 10 ani si-a vandut-o siesi ,fara stirea mea.O folosea exclusiv pentru afaceri.
Sa inteleg ca nu se poate sa-i execute casa personala pe motiv ca e in alt judet si fiscul nu stie de ea? Dar pamantul mostenit de la parinti ?Dar apartamentul de pe firma?-in alt judet si asta. Dar masina ?Dar venitul cu care e inregistrat la Camera de munca si pentru care plateste asigurari de pensie si sanatate?
Apropo de venit. Cum se stabileste pensia alimentara pentru copil? Are doua firme in doua judete diferite.In judetul de resedinta e inregistrat la camera de munca cu un venit de 3000 lei/luna.Va plati 25% din acest venit sau din profitul firmelor? Cu multumiri.
Dar in conditia in care el mai are si o casa la tara,proprietate personala,mostenire,Fiscul nu s-ar putea indrepta catre aceasta proprietate.s-o execute pe aia si sa nu fiu nevoita eu si copilul sa parasim casa ,sa vindem...s.a.m.d ?N-ar fi mai normal asa? Masina lui,casa lui,datoria lui?Sau nu inteleg de ce nu-i opreste masina ,ca pentru ea este dator?!
Este adevarat ca acea casa este in alt judet decat cel in care are resedinta si datoria la Fisc.Ar fi posibil?
Sunt in divort. Avem un apartament in care locuim,noi si fetita de 15 ani ,plus o masina si un apartament cumparat de sot pe firma lui. Urmeaza partajul.Am sperat ca voi ramane eu si fetita cu apartamentul comun,sotul cu apartamentul cumparat pe firma si cu masina.Se pare ca nu va fi asa.In urma cu 10 ani eu am avut o firma pe care am desfiintat-o si a fost preluata de sot.In procesul de desfiintare-firma veche,creere firma noua ,am fost pusa sa dau o declaratie ca nu mai am nici o pretentie de la firma nou infiintata. Acum,avocatul meu imi spune ca datorita acestei declaratii nu am dreptul la partaj la apartamentul cumparat de firma sotului,desi initial imi spusese ca se imparte totul la doi,inclusiv apartamentul de pe firma.
Povestea nu se termina aici. Se pare ca vom avea de impartit doar apartamentul comun.Fiind in centrul orasului si cu patru camere,e extrem de scump. Ca sa raman in casa cu fetita,as avea de platit sotului o sulta de aprox. 2 miliarde vechi.Bani pe care nu ii am.Ramane solutia proprietatii comune,adica sa detinem amandoi jumatate din apartament.Problema este ca sotul are o datorie imensa la Fisc,de aproape 600 de milioane vechi,datorie aparuta prin neplata impozitului la masina timp de 10 ani.Masina cumparata pe firma in 2001,dar ulterior si-a vandut-o siesi si posibil acum sa apara ca proprietate comuna desi pe talon si actele masinii nu apare numele meu nicaieri,doar numele lui.Si acum intrebarea( mii de scuze pentru lungimea povestii): daca facem partaj si ramanem -divortati fiind- fiecare cu jumatate din apartament,Fiscul mai poate sa-l execute silit pentru datoria de 600 de milioane ? In august anul trecut Fiscul a incercat sa ne ia apartamentul( eu n-am stiut,am aflat ulterior ) dar nu s-a putut datorita unor detalii tehnice.Adica am scapat ca prin minune. Acum ,detaliile tehnice fiind rezolvate mi-e teama ca Fiscul va incerca din nou sa ne ia casa. Fiin divortati si in co-proprietate ,datoria fiind doar a lui,mai putem fi evacuati si excutati silit ? Mi-e frica ca voi ramane pe drumuri cu copilul pentru o tampenie facuta doar de el,de care e singur responsabil.
Inca o data scuze pentru lungimea povestii si multumiri daca ma poate ajuta cineva.
Am deschis divortul in septembrie 2015.Avocatul mi-a spus initial ca intra in partaj ambele apartamente.Ulterior,gasind aceasta declaratie sau act aditional,cum ca eu,asociat unic la firma cedata sotului nu mai am nici o pretentie,mi s-a spus ca din aceasta cauza ap.cumparat pe firma nu mai intra in partaj.Din cauza acestei declaratii. Eu vad lucrurile asa: nu am nici o pretentie de la noua firma.Noul patron mi-a achitat partile mele sociale si nu mai vreau nimic de la el.Ca firma,dar nu si ca sotie in caz de divort.Gresesc ?
Doi soti ,casatoriti din 1999. In 2001 se cumpara un apartament apartinand ambilor soti.In 2004 sotia isi face o firma pe care in 2006 o va desfiinta.Sotul preia firma sotiei si in cadrul procesului de preluare,sotia este pusa sa semneze un act aditional prin care declara ca se retrage din societate si nu mai are nici o pretentie ,de nici o natura fata de cesionar ( sotul) sau fata de societate. Ulterior ,sotul cumpara un apartament pe firma nou infiintata.
In 2015 sotia hotaraste sa divorteze din vina exclusiva a sotului( infidelitate a sotului si a faptului ca sotul nu aduce nici un ban in casa . Intrebare : ce se partajeaza in procesul de divort? Ambele apartamente,cel comun si cel cumparat pe firma de sot sau numai apartamentul cumparat de ambii in 2001 ?Faptul ca sotia a semnat renuntarea la orice pretentie ca cedent la firma preluata de sot,asta inseamna ca renunta si in calitate de sotie la apartamentul de pe firma sau numai ca asociat unic la firma cedata?deci ce s-a semnat intre firme are influenta si asupra relatiilor dintre soti ? Pentru ca daca semnatura dintre firme se refera doar la relatiile " de firma",in cadrul partajului,sotul poate ramane cu apartamentul cumparat pe firma si sotia si copilul cu apartamentul comun.In cazul in care renuntarea se extinde si asupra relatiilor sot-sotie, reiese ca sotul ramane cu apartamentul de pe firma iar sotia si copilul cu doar jumatate din apartamentul comun sau sotia ar tebui sa plateasca o sulta de aprox.2 miliarde sotului infidel si care in plus timp de 20 de ani nu a adus bani in casa in afara acelui apartament cumparat din 2001.Repet intrebarea daca cumva s-a pierdut in mesajul prea stufos: intra in partaj ambele apartamente sau doar apartamentul comun?
In urma divortului,mama cere si obtine custodie exclusiva a minorului.Afecteaza aceasta situatie dreptul copilului de a-si mosteni tatal in viitor? Mentionez ca minorul este adoptat.
La Notar nu se plateste ?Am inteles ca si acolo este 1% sau ceva asemanator?
Intr-un proces de partaj,se disputa : un apartament in valoare de 120.000 eur,un apartament de 90.000 eur si o masina (mai veche) de aprox.5.000 eur.Sotia (reclamanta ,in proces) pretinde doar apartamentul de 9.000 eur. Intrebare : taxa de timbru de 3 % din valoare se aplica la intreaga suma de 215.000 eur sau doar la valoarea apartamentului (9.000 ) pe care il pretinde ? Diferenta de plata ar fi de de aproape 4000 de euro.Destul de importanta, cred.
Cu multumiri pentru raspuns,