Sunt in divort. Avem un apartament in care locuim,noi si fetita de 15 ani ,plus o masina si un apartament cumparat de sot pe firma lui. Urmeaza partajul.Am sperat ca voi ramane eu si fetita cu apartamentul comun,sotul cu apartamentul cumparat pe firma si cu masina.Se pare ca nu va fi asa.In urma cu 10 ani eu am avut o firma pe care am desfiintat-o si a fost preluata de sot.In procesul de desfiintare-firma veche,creere firma noua ,am fost pusa sa dau o declaratie ca nu mai am nici o pretentie de la firma nou infiintata. Acum,avocatul meu imi spune ca datorita acestei declaratii nu am dreptul la partaj la apartamentul cumparat de firma sotului,desi initial imi spusese ca se imparte totul la doi,inclusiv apartamentul de pe firma.
Povestea nu se termina aici. Se pare ca vom avea de impartit doar apartamentul comun.Fiind in centrul orasului si cu patru camere,e extrem de scump. Ca sa raman in casa cu fetita,as avea de platit sotului o sulta de aprox. 2 miliarde vechi.Bani pe care nu ii am.Ramane solutia proprietatii comune,adica sa detinem amandoi jumatate din apartament.Problema este ca sotul are o datorie imensa la Fisc,de aproape 600 de milioane vechi,datorie aparuta prin neplata impozitului la masina timp de 10 ani.Masina cumparata pe firma in 2001,dar ulterior si-a vandut-o siesi si posibil acum sa apara ca proprietate comuna desi pe talon si actele masinii nu apare numele meu nicaieri,doar numele lui.Si acum intrebarea( mii de scuze pentru lungimea povestii): daca facem partaj si ramanem -divortati fiind- fiecare cu jumatate din apartament,Fiscul mai poate sa-l execute silit pentru datoria de 600 de milioane ? In august anul trecut Fiscul a incercat sa ne ia apartamentul( eu n-am stiut,am aflat ulterior ) dar nu s-a putut datorita unor detalii tehnice.Adica am scapat ca prin minune. Acum ,detaliile tehnice fiind rezolvate mi-e teama ca Fiscul va incerca din nou sa ne ia casa. Fiin divortati si in co-proprietate ,datoria fiind doar a lui,mai putem fi evacuati si excutati silit ? Mi-e frica ca voi ramane pe drumuri cu copilul pentru o tampenie facuta doar de el,de care e singur responsabil.
Inca o data scuze pentru lungimea povestii si multumiri daca ma poate ajuta cineva.
Cel mai recent răspuns:
gi-jane2 , moderator
06:22, 10 Mai 2016