avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri comune- acte succesive, imbunatatiri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri comune- acte succesive, imbunatatiri

In anul 1993 dupa casatorie am cumparat impreuna cu sotia apartamentul socrilor mei, cu clauza sa-i tinem in spatiu pana la moartea acestora.Am facut acest lucru deoarece si socrul meu si soacra mea mai aveau fiecare cate un copil din casatoriile antreioare.De soacra mea nu stiam ca mai are un copil deoarece acesta avea o boala de piele(lepra uscata) si cred ca ii era rusine sau nu voia ca eu sa aflu.
Am achitat apartamentul si l-am cumparat de la stat cu suma de 100.000 mii de lei la vremea respectiva.
A decedat socrul meu , iar soacra a atacat in instanta contractul de vanzare cumparare si a castigat partea ei fara sa ne achite nici un leu din banii cheltuiti de noi pentru achizitia apartamentului.
A decedat si soacra mea .Sotia a dezbatut mostenirea declarand la vreme aceea ca este singurul mostenitor, lucru crezut si de mune la acel moment.
Dupa aproximativ 1 luna ne-am trezit cu un executor la usa care vroia sa ne execute pentru un contract al sotiei cu conex-ul la vremea aceea.
Am vandut imediat apartamentul si am cumparat o casa dar pentru a nu fii urmariti de executor am achizitionato pe numele nasului.
Dupa cca 3 ani a decedat si nasul.
Impreuna cu nasa am facut acte pe casa pe numele nostru.
Acum sunt in divort si urmeaza partajul.
Sotia si-a insusit toate actele si eu am in continuare grija de casa spunand ca acea casa este a ei.
Pe perioada de cand am achizitionat casa (8ani) am mai adus imbunatatiri(gresie , faianta ,centrala termica etc) plus am costruit separat de casa o camera plus alte acareturi(cotete ,magazii).
Mostenirea sotiei are vreo influenta la partaj in conditiile in care apartartamentul a fost vandut cu 475.000 lei si casa achizitionata cu 215.000 lei.
In toata aceasta perioada am fost singurul cu venit in casa si toate imbunatatire si constructiile executate au fost din veniturile mele si prin munca prestata de mine.Lucru ce poate fii dovedit cu martori.
Cel mai recent răspuns: edward1970 , utilizator 19:58, 1 Ianuarie 2013
Va fi un partaj complicat, de durata si costisitor daca vreti sa impartiti altfel decat o prezinta realitatea din acte, in acte e destul de simplu, aveti de impartit pe jumatate o casa cumparata de la nasa.
Daca locuiti in casa, lasati-o pe sotie sa inainteze partajul sa vedeti ce pretentii are si vedeti apoi cum va aparati.
Am inteles ca va fi un partaj complicat.
Dar mai exista o problema majora , daca pot spune asa.
In urma cu trei ani am deschis o firma pe numele ei(asociat unic) , eu fiind cadru militar si statutul cadrelor militare interzice printre altele si detinerea unei firme pe numele meu.
Incepand cu luna ianuarie a anului 2012 nu am mai bagat banii din venituri proprii(salariu)in firma(magazin alimentar) despartindu-ne infapt fara a introduce divortul care a fost introdus de ea pe 17.oct.2012
In luna martie 2012 magazinul la inchis dupa ce a papat banii si incepusera distribuitorii sa o preseze.Nu a platit nici datoriile catre fisc , nu a depus bilanturile etc ramand teoretic cu un stoc de marfa de 6.700 lei.
Ce interes are ea sa execute partajul daca firma are deja doua procese cu doua firme de distributi pentru neplata datoriilor , care la inceput nu au fost mari dar acum numai la o firma a ajuns datoria la 8.100 lei di 1400?
Teoretic dupa pronuntare nu se urmaresc bunurile firmei care deja au fost vandute de catre ea de la sine putere?Sau nu se urmaresc bunurile proprii ale administratorului firmei?
Pur si simplu nu stiu la ce sa ma mai astept.
Multumesc anticipat.
Se va incerca recuperarea sumelor datorate din valorificare bunurilor firmei, poprire pe conturi etc.
Asta am incercat sa spun , dar ce bunuri daca acestea au fost vandute de catre administrator?
Conturi nu are la nici o institutie bancara sau de alt gen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card cetelem persoana decedata ricardodiaz ricardodiaz socrul meu a cumparat in rate de la magazin de electronice diferite produse,fara giranti si fara asigurare de viata incheiata.a cumparat de 2 400 ron cu termen ... (vezi toată discuția)
Mostenitori imobil al unui parinte casatorit a doua oara sourcherry31 sourcherry31 Buna ziua ! Am dori sfatul dvs. cu privire la urmatoarea situatie: acum cateva zile ,socrul meu impreuna cu sotia sa din a doua casatorie au achizitionat un ... (vezi toată discuția)
Divort/partaj pitik123 pitik123 buna ziua,am si eu cateva intrebari: in caz de divort cum s-ar imparti bunurile.... in urmatoarele conditii: masina luata cu o diferenta de bani din partea ... (vezi toată discuția)