am urmatoarea situatie:
- sunt casatorita din 1999
- in timpul casatoriei, am construit o casa si am cumparat niste spatii comerciale si masini
- bineinteles ca am acumulat si datorii la fisc
- inainte de casatorie eu aveam un apartament cumparat de parintii mei pe care l-am vandut si am terminat casa...
- sotul meu nu vrea sa divorteze, nu vrea sa partajeze bunurile.... le vinde pe rand( adica a vandut toate masinile si a cheltuit banii pe distractii...am vandut un spatiu- el a plecat la mare cu jumatatea lui de bani, eu am platit niste datorii comune...etc
intrebari: 1.cum fac partajul , daca el nu e de acord? - cu costuri minime pt mine?
2. la partaj se trec toate bunurile si toate datoriile comune???
3. daca el are contracte la banci pe care eu nu le-am semnat, se trec si acelea la partaj???
Din moment ce sotul dvs. nu este de acord e clar ca nu puteti face un partaj amiabil. In concluzie nu va ramane decat calea judecatii. Eventual va luati un avocat care sa va indrume. In principiu se pare ca unele dintre bunuri le-ati vandut de comun acord si ati impartit banii pe jumatate, doar ca dumnealui s-a distrat iar dvs. ati achitat datoriile comune. La partaj se trece tot si incercati sa va intelegeti care si ce ia ori cine si cum achita datoriile. oricum veti depune adeverinte de la banci si instanta va hotara in cele din urma.
1. In instanta - nu exista costuri minime in acest caz, exista costuri care vor reiesi din nevoile unui dosar de instanta. Alea sunt, nu pot fi mai mari si mai mici.
2. Se trece in cererea de partaj bunul (sau bunurile) pe care reclamantul doreste sa le partajeze; pot fi o parte din ele, pot fi toate, poate fi unul...
3. Depinde daca sunt comune sau nu, unde s-au dus banii, nu conteaza doar cine le-a semnat, fizic.
m-ati lamurit...
aveti idee cat costa sa modific regimul matrimonial???
raspundeti doar daca aveti habar, daca stiti exact procedura prin care fac asta...
multumesc.