avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Activitate bogdan_adrian093

Activitate bogdan_adrian093

Răspuns la discuția permis suspendat sau anulat ?
Nu e anulat! Nu a primit o condamnare, a primit amanarea aplicarii pedepsei + interdictia de a conduce pe tot parcursul termenului de supraveghere.
Daca pedeapsa era cu suspendare, permisul se anula.

Mergeti la politie cu hotararea pentru a va ridica permisul.
Răspuns la discuția Alcool la volan
Sa inteleg ca, o data ce depun eu apelul, procurorul e instiintat si poate sa depuna si el? Imi este putin frica sa nu depuna si el cand vede ca nu sunt multumit de pedeapsa.. si sa se inrautateasca situatia.
Răspuns la discuția alcoolemie
0.85 si 1.00 - cum sa nu fie fapta penala?

pt andreinicu:

recomand un avocat bun. dupa parerea mea puteti primi inchisoare cu suspendare sau cu amanarea aplicarii pedepsei
Răspuns la discuția Alcool la volan
Asa cum am zis, revin cu amanunte.

Saptamana trecuta am fost la tribunal si am primit 10 luni inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei + interzicerea de a conduce 2 ani de zile (cat timp sunt sub supraveghere) + cheltuieli de 1100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de catre stat.

Intrebararile mele sunt:
De ce am primit asa o suma mare - cheltuieli. Majoritatea cazurilor au fost de 300-500 lei.
Are rost sa fac apel? (stiu ca o sa mai treaca cateva luni + alti bani pe avocat)
Daca da, pot primi pedeapsa mai mare?

Multumesc!
Răspuns la discuția Alcool la volan
Am primit citatie acasa. Sunt chemat in judecata la inceputul lui septembrie. Inca aproape 3 luni stau pe banca. Am pus raul inainte, dar, sper ca pedeapsa sa nu fie atat de grea. Toate cele bune si o sa revin cu amanunte. Multumesc
Răspuns la discuția Alcool la volan
Exact, am fost in camera preliminara, totul a fost exact cum ati spus. Pe portal nu este trecut termenul, decat cel vechi din data de 24.05.2016 Amâna cauza Dispune începerea judecatii.

Se poate face ceva pentru urgentare? (imi este frica sa nu astept iar cu lunile pentru stabilirea termenului)
Răspuns la discuția Alcool la volan
Revin cu amanunte.

Pe data de 24 m-am prezentat impreuna cu avocatul la tribunal. Spre surprinderea mea, nu a venit avocatul cu care am fost peste tot inainte (politie, etc.), ci un alt avocat colaborator al societatii. Am dat un telefon sa intreb despre ce e vorba iar avocatul, mi-a spus ca el nu intra in salile de judecata, fiind coordonator, si m-a asigurat ca acest avocat este foarte bun si ca sunt pe maini bune (nu stiu ce sa zic, cred ca am fost luat putin de fraier).

In fine, trecem peste acest aspect, am fost strigat de catre judecator, m-am ridicat din ultimul rand al salii de judecata, am pasit timid pe culoar, m-am oprit inaintea dansului, s-a uitat la mine mai apoi peste dosar. Avocatul a sesizat ca dorim procedura simplificata, procurorul a fost de acord iar la final judecatorul a pronuntat inceperea judecatii, cauza fiind amanata. A fost o experienta destul de urata si totodata fugitiva.

Intrebarea mea este, cand au de gand sa pronunte urmatorul termen? Exista o posibilitate de urgentare? Din data de 24 luna trecuta nu mai am nicio veste.

Multumesc :stunned:
Răspuns la discuția Alcool la volan
de ce ar fi mai convenabila amanarea? in ambele situatii voi avea cazier... iar daca ar fi cu interzicerea condusului.. ar fi mai convenabila suspendarea... ca voi putea dupa 1 an sa dau examenul.
Răspuns la discuția Alcool la volan
Revin cu noi detalii.

Acordul nu a fost acceptat de catre procuror (defapt nu a dat un raspuns la initiativa mea). Saptamana trecuta am primit rechizitoriul acasa, am fost dat in judecata, am initiat memoriul pentru o data cat mai rapida de judecata. Termenul de judecata este in data de 24, luna aceasta.

Din cate am observat, in orasul meu, pentru situatiile de alcool la volan s-a folosit condamnarea de 1 an inchisoare + amanarea aplicarii pedepsei pe o perioada de 2 ani de supraveghere + interzicerea condusului pe durata supravegherii.

Nu stiu cum o sa fie, nu am fost niciodata intr-o sala de judecata, sper doar la o pedeapsa mai usoara decat cea de sus mentionata.. mai bine ar fi cu suspendare, putand da examen dupa 1 an...

Ce parere aveti domnule avocat, imi recomandati ceva? :)
Răspuns la discuția Alcool la volan
Mi-a spus ca are el grija de toata situatia si nu stiu ce sa cred... sunt curios cand voi afla ca dosarul meu e in mana procurorului si se ocupa de caz.