avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat sau anulat ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat sau anulat ?

buna ziua !!!
numele meu este Andrei
in septembrie 2012 am condus sub influenta alcoolului ,si am produs un accident ;accidentul a fost fara victime ;in etilotest am avut 0,87 ,iar la sange am avut 1,45 la prima recoltare si 1,30 la cea de-a doua ,insa s-a cerut recalculare deoarece trecusera 3 ore si ceva din momentul producerii accidentului si a suflatului in etilotest si momentul recoltarii probelor de sange ; rezultatul in urma recalcularii fiind de 1.90 .
Sentinta definitiva a fost urmatoare :
Ora estimata: 08:30
Complet: CP C3
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: Pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub infulenţa alcoolului, in baza art. 336 alin. 1 Cp cu aplicarea art. 5 Cp, art. 396 alin. 10 Cpp, condamna pe inculpatul Andrei la 8 luni închisoare. În baza art. 83 alin. 1 Cpen dispune amanarea aplicării pedepsei pe termenul de supraveghere de 2 ani prev. de art. 84 alin. 1 Cpen., calculat de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe. Pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere prev. de art. 85 alin. 1 CP: -să se prezinte la serviciul de probatiune la datele fixate de acesta; - să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; -să anunţe în prealabil, schimbarea locuintei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile precum şi întoarcerea, - să comunice schimbarea locului de muncă; -să comunice informaţii şo documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; Pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte şi obligaţia prev. de art. 85 alin. 2 lit. g: să nu conducă vehicule prentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere. Atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor prev. de art. 88 Cpen. În baza art. 274 alin.1 Cpp obliga inculpatul la 750 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu apel in 10 zile de la comunicare. Pronunţata in şedinţa publică.
Document: Hotarâre 84/2014 09.07.2014
Pe 23.07.2016 mi-a expirat suspendarea ,intrebarea/nelamurirea mea ar fii : cum aflu daca permisul este anulat sau suspendat ?; si daca este suspendat ce acte imi sunt necesare pentru a il lua inapoi?
Tin sa precizez ca am fost judecat dupa noul cod penal

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2016
andrew91, utilizator
Cel mai recent răspuns: andrew91 , utilizator 18:51, 26 Noiembrie 2016
Ai aflat ce s-a intamplat cu permisul tau? Si eu am avut aceeasi alcoolemie.
permisul e anulat. Din pacate, din sentinta pe care ai primit-o abia dupa ce se implineste termenul de supraveghere, atunci vei avea dreptul de a redobandi permisul.

E limpede aici: Pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte şi obligaţia prev. de art. 85 alin. 2 lit. g: să nu conducă vehicule prentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.

Practic dupa 2 ani, vei putea sa redobandesti permisul de conducere ceea ce presupune dosar politie + proba teoretica (22 din 26) + proba practica, scoala de soferi nu mai e necesara.
Nu e anulat! Nu a primit o condamnare, a primit amanarea aplicarii pedepsei + interdictia de a conduce pe tot parcursul termenului de supraveghere.
Daca pedeapsa era cu suspendare, permisul se anula.

Mergeti la politie cu hotararea pentru a va ridica permisul.
ion_daniel - din pacate nu am aflat nimic deoarece am fost plecat din tara si nu am avut timp sa ma interesez prea mult ,cu prima ocazie te anunt

2l0w4this - ms de raspuns ,ceva de genul intelesesem si eu ,dar cineva imi zicea ca trebuie sa dau doar redobandirea (13 intrebari din 15 parca,nu??) sau cum ai zis tu -alt dosar (0eu stiam ceva si de scoala) + sala + poba practica

bogdan_adrian093 - iti multumesc de raspuns ; ceea ce imi spui i s.a intamplat unui prieten care a avut tot aceeasi problema ca si mine ,insa cu o alcoolemie mai mica (nu mai stiu exact) si pe hotarare nu aparea treaba cu conducerea autovehiculelor (Pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte şi obligaţia prev. de art. 85 alin. 2 lit. g: să nu conducă vehicule prentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere) si care la o luna dupa terminarea procesului s.a dus cu hotararea definitiva si si.a recuperat permisul

va multumesc frumos pentru raspunsuri
Permisul nu se anuleaza, dar nu aveti dreptul sa conduceti in termenul de supraveghere.

Alte discuții în legătură

Ce înseamnă condamnare fără acord de recunoastere Danyella_tm Danyella_tm Bună seara, Ce înseamnă tip soluție \"condamnare fără acord de recunoaștere\"? Este vorba de o persoana care a condus ( sub influenta alcoolului) ... (vezi toată discuția)
Încredințare volan danny974€ danny974€ Va salut Pe data de de 01 04 2016 am dat iubitei mele mașina sa o conducă pe un drum de țara neiluminat și neasfaltat ( eu crezând ca nu este drum ... (vezi toată discuția)
Cat se presupune ca trebuie sa stau pe bara dupa raspunsul urmator: MihaiAlexandru361 MihaiAlexandru361 Salutare tuturor , pe 10 ianuarie am avut procesul penal si am primit in sfarsit un raspuns dupa ce am asteptat 1 an si 2 luni. Problema mea a fost ca am ... (vezi toată discuția)