avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Activitate Kuky2000

Activitate Kuky2000

Păi nu o să am cum să declar acest lucru, când de facto el va locui acolo. Când vine poliția să verifice îl va găsi acolo.

Eu mă refer la situația când nu părăsește locuința la finalizarea contractului.

De exemplu dacă ar pleca la finalizare și aș schimba yala e ok. După aceea chiar dacă se întoarce după o perioadă de timp nu mai are cum să intre decât forțând ușa.
Bună ziua!

Am următoarea nedumerire - urmează să închei un contract de închiriere pe o perioadă de 3 ani cu o persoană. Una din condițiile pe care le pune persoana respectivă este să fie luată în spațiu - adică în CI să apară ca domiciliu imobilul pe care îl închiriază.

Am luat legătura cu biroul evidență populație și am aflat, cu surprindere, că persoana respectivă își poate modifica domiciliul în CI doar cu prezentarea contractului de închiriere vizat de ANAF, nici măcar nu mai este nevoie de prezența mea ca proprietar.

Până aici nu am vreo problemă, nedumerirea mea este legată de ce se întâmplă după ce se încheie contractul de închiriere, fie că expiră perioada contractuală, fie că nu mai plătește și se reziliază respectivul contract.

Mă pot trezi cu persoana respectivă că îmi flutură CI-ul prin față și îmi spune că nu eliberează locuința că ea acolo are domiciliul trecut?

Mulțumesc,
Cristian
Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: vreau sa cumpar un imobil de la o doamna care l-a primit ca donatie de la parinti. Parintii insa si-au rezervat dreptul de habitatie viagera.

La primul notariat mi-au zis ca cel mai simplu este sa se faca totul intr-un singur act. Parintii sa vina cu fata la notariat si sa-mi vanda dreptul de habitatie viagera, iar fata sa-mi vanda nuda proprietate.

La un alt notariat mi-au zis ca dreptul de habitatie viagera este un drept care nu se poate ceda, ca atare nici nu se poate vinde. Solutia ar fi ca intr-un prim act parintii sa renunte dreptul de habitatie viagera si dupa ce acesta este sters din CF sa fac ulterior v-c cu fiica.

Deci, in final, dreptul de habitatie viagera se poate vinde sau nu?
Răspuns la discuția Drept de habitatie viagera
Multumesc mult!

Adrian ALBU a scris:

Nu se stinge, îl veți prelua. Soluția este ca părinții să declare că renunță la acest drept.

Buna ziua,

Doresc sa cumpar un apartament de la o persoana care l-a obtinut printr-un act de donatie de la parinti. In actul de donatie apare insa ca parintii isi rezerva dreptul de habitatie viagera.

Cand persoana respectiva vinde ce se intampla cu dreptul de habitatie al parintilor ei. Mi se transmite mie si ma pot trezi cu ei in apt sau se stinge automat la vanzare?

Multumesc,
Cristian
Multumesc mult pt raspunsuri
AvocatAdelaBratulescu a scris:

Hotararea de respingere este definitiva si irevocabila, motiv pentru care aveti obligatia ca in termen de 15 zile de la pronuntare sa predati permisul de conducere, in caz contrar riscati o majorare cu 30 de zile a suspendarii dreptului de a conduce. Prezentati-va la serviciul poliiei rutiere care va are in evidenta pentru a preda permisul.


Deci sa inteleg ca automat aceste hotarari de la fond sunt definitive si irevocabile?

M-am prezentat la politie dar au refuzat sa preia permisul pe motiv ca nu le-am adus hotararea def si irevoc.
Buna ziua,

Imi cer scuze ca revin cu acest subiect, care s-a tot dezbatut, am citit tot ce s-a postat, dar din cauza multiplelor modificari de legislatie as dori sa aflu care este situatia la zi, acum, in ianuarie 2016, cu privire la acest subiect.

Mi s-a ridicat carnetul pt neacordare prioritate. Am depus plangere la Jud. Sect. 1. Pe 12 ianuarie a fost primul termen si s-a respins plangerea. Acest lucru l-am aflat de pe internet pe portal.just.ro. La domiciliu n-am primit nimic.

Nu am mai dorit sa recurg la alta cale de atatc si citind in OUG 195, actualizata, am vazut urmatorul paragraf la art 118 alin 4:

--------------------------------------------------------------------------------
(4) In termen de 15 zile de la data pronuntarii hotararii judecatoresti prin care instanta a respins plangerea impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, contravenientul este obligat sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta pentru a preda permisul de conducere
----------------------------------------------------------------------------------

Ca atare m-am prezentat azi la Udriste cu art respectiv printat si le-am zis ca vreau sa predau carnetul conform legii.
Organul de la ghiseu a cascat ochii la foaia printata, a zis ca nu stie ce e scris acolo, si ca pana nu vin cu o hotarare definitiva si irevocabila il deranjez de pomana.

Care este procedura predarii permisului in cazul in care nu mai doresc sa exercit vreo alta cale de atac?

Multumesc,
Buru Cristian