avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de habitatie viagera se poate vinde?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de habitatie viagera se poate vinde?

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: vreau sa cumpar un imobil de la o doamna care l-a primit ca donatie de la parinti. Parintii insa si-au rezervat dreptul de habitatie viagera.

La primul notariat mi-au zis ca cel mai simplu este sa se faca totul intr-un singur act. Parintii sa vina cu fata la notariat si sa-mi vanda dreptul de habitatie viagera, iar fata sa-mi vanda nuda proprietate.

La un alt notariat mi-au zis ca dreptul de habitatie viagera este un drept care nu se poate ceda, ca atare nici nu se poate vinde. Solutia ar fi ca intr-un prim act parintii sa renunte dreptul de habitatie viagera si dupa ce acesta este sters din CF sa fac ulterior v-c cu fiica.

Deci, in final, dreptul de habitatie viagera se poate vinde sau nu?
Ultima modificare: Luni, 17 Iulie 2023
Kuky2000, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 17:46, 17 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate vinde, dar dvs puteți să plătiți o sumă de bani pentru ca ei să renunțe la dreptul lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie la primarie si habitatie viagera MarcusPopovici MarcusPopovici Buna ziua. As dori un sfat in urmatoarea situatie: am mostenit jumatate de casa de la tata si as vrea sa cumpar cealalta jumatate, de la o doamna de 78 de ani, ... (vezi toată discuția)
Clauza habitatie viagera Nicoleta-Daniela Moldovan Nicoleta-Daniela Moldovan Am incheiat cu parintii mei un contract de vanzare-cumparare pentru apartamentul in care locuim, cu clauza de habitatie viagera pentru acestia. Se specifica ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.va rog sa-mi spuneți care e cea mai buna soluție ... Carmen-Camelia Carmen-Camelia Bună ziua.Va rog sa-mi spuneți care e cea mai buna soluție de adoptat pt următoarea speță.Eu și soțul meu suntem fiecare la a doua casatorie ,fiecare ... (vezi toată discuția)