În primul rând doamna Brătulescu, în sistemul Codului de procedură civilă în vigoare nu mai există noţiunea de hotărâre irevocabilă. Din moment ce primul termen al litigiului a fost în ianuarie anul acesta, este evident că litigiul se desfăşoară potrivit Codului de procedură civilă în vigoare. Ceea ce am scris mai jos pentru domnul
Cuasoc vi se adresează şi dvs. întrucât nici dvs. nu sunteţi la curent cu modificările intervenite în ceastă materie.
În al doilea rând domnule
Cuasoc, prevederea la care vă referiţi când afirmaţi că "hotararile la plangerile amenzi rutiere sunt definitive dupa prima instanta" a fost declarată neconstituţională acum aproape patru ani. Aveţi mai jos decizia Curţii.
[ link extern ]
@
Kuky2000
Termenul de 15 zile în care trebuie să predaţi permisul începe să curgă de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti. În situaţia în care nu atacaţi hotărârea cu apel, ea rămâne definitivă la expirarea termenului în care puteaţi declara apel.
Termenul de apel este de 30 de zile şi începe să curgă din momentul în care primiţi hotărârea acasă. După ce vi se comunică hotârârea şi după ce trec cele 30 de zile în care puteţi declara apel începe să curgă termenul de 15 zile în care trebuie să predaţi permisul.
Am încercat să explic în mesajul scris în topicul de mai jos care este motivaţia. Nu ştiu în ce măsură am şi reuşit. Dacă n-am reuşit, reveniţi cu întrebări.
www.avocatnet.ro/content/for...