avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Activitate Sever Simion

Activitate Sever Simion

Dosarul meu a venit de la ICCj la CAB pentru rejudecarea unui singur capat de cerere dar la acelasi complet care a judecat si initial. Maine am termen si as vrea sa ma opun la acest complet, e normal sa judece acelasi complet? Motivatia ICCJ a fost ca nu s-a pronuntat pe acel capat de cerere dar totusi, e normal sa fie aceeasi judecatori? Ce trebuie sa fac sau sa spun eu maine, va rog frumos?
Multumesc mult!!!
Pai da stiu asta dar ce anume sa se completeze la zi??? Asta era intrebarea. Asta stiu si eu ca pot cere la instanta... normal... asta era intrebarea...
Buna ziua. Am avut o expertiza pe dobanda in 2015 in dosarul care se rejudeca acum la CAB. Acea expertiza nu ar trebui completata pana la zi? Dar nu stiu ce sa cer la instanta.
Suntem in 2022, au trecut 7 ani de atunci. Multumescvv
Cum pot lungi acest proces va rog?

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
La rejudecare se intampla ceea ce se stabileste prin hotararea data la instanta care a trimis cauza spre rejudecare.
Altfel spus, instanta care a primit dosarul pentru rejudecare, va rejudeca cauza in limitele stabilite de instanta superioara in motivarea hotararii date.
Durata rejudecarii depinde de aceste motive.

Mulțumesc. Trebuia sa fac eu vreun document acum inainte de primul termen? Nu am facut nimic si am termen peste o saptamana.

Cristina CIUREA a scris:

In cazul in care este vorba despre o hotarare care a fost casata in totalitate, instanta competenta sa rejudece cauza in fond dupa casare va analiza si solution din nou toate aspectele de fapt si de drept ale cauzei, partile avand dreptul sa invoce toate mijloacele de aparare de care s-au servit in fata instantei care a judecat cauza in prima instanta.

Dispozitiile din decizia de casare cu privire la dezlegarea problemelor de drept, completarea materialului probator sau la necesitatatea lamuririi anumitor imprejurari de fapt sunt obligatorii pentru instanta care rejudeca cauza in fond,
Instanta de rejudecare are insa dreptul de a (re) aprecia situatia de fapt, putand pronunta o solutie noua insa, exista si posibilitatea de a ajunge la aceeasi concluzie la care ajuns si prima instanta.

In situatia casarii partiale, instanta care rejudeca cauza in fond este limitatata la cercetarea si solutionarea aspectelor
care au determinta desfiintarea hotararii, iar problemele de fapt si de drept care nu au format obiectul casarii dobandesc autoritate de lucru judecat.


Dosar pe clauze abuzive trimis spre rejudecare la Curtea De apel eu nu am primit nici o citatie dar vad termen fixat le 19.01.22. Ce se va intampla la acest prim termen de judecata si ce se intampla la rejudecare? Cat poate dura aceasta rejudecare si ce anume poate intarzia derularea acestui proces?
La mulți ani!!
Imobilul in discutie este in proces de dare in plata si un alt creditor cu ipoteca legala pe imobil ar vrea sa il vanda. Se poate vinde?
Se pot conexa doua dosare de executare silita cf art 654 cpc daca executarile sunt incepute pe doua coduri diferite?
Si in acest caz datoriile la intretinere unde intra si cine la plateste? Ca la notar nu se incheie actul de vanzare cumparare daca nu sunt platite, cel putin asa am inteles de la un executor/

gi-jane2 a scris:

se vinde la licitatie si din pretul obtinut, executorul distribuie sumele catre creditori in ordine- ipotecarii, privilegiatii, chirografarii... se prea poate ca nici banca sa nu se indestuleze si restul ramane sa urmareasca in continuare alte bunuri si venituri ale debitorului.

Înțeleg. Verifica asa in toată tara? Verifica și în străinătate?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Verificări la Cartea Funciara , taxe si impozite locale..