Buna!
Vreau sa imi dau demisia, si as vrea sa stiu daca am si eu dreptul de preaviz?
La sfarsitul lunii as vrea sa fiu deja eliberata din functie, nu stiu insa daca angajatorul ma va forta sa demisionez de azi ( eu insa as vrea sa lucrez pina pe 30)! Daca merg azi si imi depun demisia, pot sa cer dreptul de preaviz? Sau apartine doar angajatorului in cazul demisiei?
Buna din nou!!!
In aceasta saptamana am anuntat ca s-ar putea sa imi dau demisia. Supermarketul la care lucrez, in luna martie a implinit un an, iar angajatilor li s-a oferit o prima. Cand am mers astazi sa imi iau salariul, eu nu am primit acea prima , motiv: "ca s-ar putea sa iti dai demisia si nu este in interesul nostru". Mentionez ca nu am semnat nici o demisie nici pina in ziua de azi. Este legala discriminearea aceasta?? Multumesc!
Buna tuturor!
Lucrez intr-un market, 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana (am liber doar un weekend pe luna). Vreau sa imi dau demisia. Cum procedez in cazul in care va trebui sa lucrez in preaviz?. Sunt 20 zile lucratoare ( adica de luni pina vineri). Daca noi lucram si sambata si duminica, eu cum voi trebui sa lucrez in preaviz? Doar in zilele lucratoare ( luni-vineri) sau cum am avut programul de pana acum? Cate ore pe zi? Mentionez ca societatea nu prea respecta dreapturile angajatilor, si as vrea sa fiu la curent! Multumesc!
Buna ziua!
Caut un raspuns pentru aceasta intrebare si sper sa ma ajutati.
Am facut 2 comenzi online la o firma de haine foarte cunoscuta din strainatate (Germania), plata fiind facuta cu cardul (172,3 euro). Le-am scris celor de la customer service ca nu o sa mai pot primi comanda si ce ar trebui sa fac pentru un retur. Am primit raspuns pe mail ca daca nu mai doresc coletul, sa il refuz, acesta se va intoarce la expeditor iar banii imi vor fi transferati pe cont. Acest lucru s-a intimplat saptamana trecuta. Le-am scris e-mailuri dar nu am mai primit nici un raspuns cu urmatorii pasi care ar trebui facuti. De atunci, pe tracking number statusul ramane acelasi ( refuz colet). Am citit mai multe recenzii, si mi-am dat seama ca multe persoane se afla in situatia mea de si care asteapta de 2 luni. Spuneti-mi va rog, juridic, ce se poate face impotriva acestei fime, in caz ca nu imi voi mai vedea banii si nu voi mai primi raspuns de la ei. ?!?
Va mltumesc mult!