toate testamentele legal intocmite au aceiasi "greutate" juridica. Singura problema a testamentului olograf este ca se va dispune efectuarea unei expertize grafologice pentru identificarea autorului, iar scriptele de comparatie trebue sa fie acceptate de catre expert. (in general se accepta tot ce are stampila)
sucursala opereaza in nume propriu dar in contul si pe seama firmei mama. Temeiul reprezentarii se gaseste in actele constitutive a sucursalei. Deci va putea sta in instanta doar ca reprezentant al societatii mama si va putea actiona doar in aceasta calitate.
daca au trecut mai mult de 3 ani de la ramanerea definitiva a hotararii va trebui sa optina alta aducand ca o proba si hotararea anterioara si sa o execute pe cea dea doua. Varianta mai simpla este sa schimbe toate ialele, sa-i interzica accesul in apartament, daca vine si insista - sa cheme politia aratand ca nu are titlu si hotararea veche de evacuare. In paralel sa faca un opis cu toate bunurile acestuia si sa-l notifice sa le ridice.....sa o dea el in judecata daca crede ca poate castiga ceva.
exista situatii in care desi s-a executat calendaristic 1 an - din dpdv juridic se considera executat mai mult (dar tot raportat la un "timp calendaristic"). Se aplica in materia executarilor penale. Daca vrei detalii intreaba ceva concret.
Clauza despre care vorbiti nu poate fi inserata in contractul de donatie, dar donatiile intre soti sunt prin excelenta revocabile. Altfel spus, daca vedeti ca se poate ajunge la divort mergeti la notariat, revocati donatia si comunicati revocarea sotului (prin executor judecatoresc) facand mentiunea si la cartea funciara.
PS. dupa divort nu veti mai putea revoca donatia prin procedura aratata.