avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Activitate A2sha

Activitate A2sha

Răspuns la discuția Accident auto cu biciclist
Va multumesc pentru suport.
Citisem cele doua articole ale codului de procedura penala. Banuiesc ca tot o sa am permisul de conducere suspendat dupa finalizarea cercetarilor chiar daca doamna nu are 91+ zile de ingrijiri medicale sau se ajunge la impacarea partilor.
Răspuns la discuția Accident auto cu biciclist
Nu a depus plangere prealabila. Iar la IML nu a fost pentru a isi scoate CML.
De bani si restul gesturilor mele nu imi pare rau pentru ca inainte de toate sunt om si am vrut sa ajut un alt om neincercand sa ma disculp de fapta in vreun fel, dar se pare ca devine din ce in ce mai mult un defect decat o calitate.
Acum, din punct de vedere legal, dumneaei este disculpata de orice vina? Deoarece, daca ar fi circulat regulamentar continuandu-si drumul pe banda pe care era deja incadrata si nu ar fi traversat strada fara sa se asigure, pe diagonala nu s-ar fi produs accidentul.
Buna ziua.

Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat sau ceva lamuriri.
In data de 3.04.2016 la iesire de pe strada unde locuiesc in drumul principal am atins cu masina o doamna ce circula pe bicicleta. Nu a fost din nebunie sau alte motive, ci doamna in cauza nu si-a pastrat directia de mers, circuland din stanga mea, iar in momentul in care am iesit de pe strada a traversat, atingandu-i bicicleta cu coltul din dreapta al masinii.
S-a lovit la glezna piciorului si la mana, a fost externata in aceeasi zi din spital intrucat am anuntat imediat 112 si au venit cei de la ambulanta si un echipaj de politie.
Mie mi s-a deschis dosar penal pentru vatamare corporala din culpa. Dupa ce am discutat cu doamna respectiva, am ajuns la impacarea partilor. Toate bune si frumoase pana azi cand i-am propus sa mergem la politie pentru declaratii, sa nu mai lungim termenul, nora doamnei spunandu-mi sa vedem intai cum decurg lucrurile cu piciorul doamnei.
Ce pot face? Sau mai bine zis ce ar fi indicat sa fac in situatia asta intrucat imi e teama ca i-am oferit si sprijin (material si moral) iar doamna nu isi va respecta intelegerea de impacare a partilor.
Masina o avea in folosinta. Si nu, nu exista niciun document care sa ateste ca masina a ajuns gaj pentru imprumut.
Am luat legatura cu un birou de mediere insa nici aceste demersuri nu au avut niciun efect. Domnul in cauza refuza orice discutie sau negociere, refuza sa imi inapoieze masina si nu din cauza ca nu ar avea incredere ca isi va primii banii ci din cauza ca "e mai bine asa".
Astazi mediatorul a fost sa ii faca o vizita (programata in prealabil) insa, colac peste pupaza este plecat din localitate... Nu stiu ce concluzii s-ar putea trage insa singura varianta in momentul de fata din punctul meu de vedere este plangerea la politie.
Nu, banii nu au fost dati cu camata. Nu imi doresc sa ajung la deschiderea unui proces civil. Ideal ar fi daca as reusi sa ajung la o intelegere amiabila cu domnul respectiv. Sunt constienta de cheltuielile care se iau in calcul pentru un proces atat din partea mea cat si din partea lui. Iar masina in mod normal, dupa intelegerea lor, mi-ar fi inapoiata peste aproape 2 luni, timp in care eu am nevoie urgenta de acel autoturism
Seful nu a vazut niciun act al masinii. Iar in momentul in care am discutat cu dumnealui, nu a fost prea impresionat de faptul ca masina este de drept a mea si nu a fratelui.
Iar fratele meu a fost scurt in gandire: a luat cheile, a luat masina si i-a dus-o omului drept garantie ca va inapoia banii.
In cazul unei actiuni civile, va fi implicat si fratele meu?
Nu vreau sa tepuiesc omul de bani, insa ii pot inapoia suma respectiva la finele lunii februarie si nu acum asa cum cere dumnealui. I-am propus amiabil acest lucru si mi-a replicat ca "nu vrea sa se complice cu tribunale si alte minuni in cazul in care nu isi recapata banii".
Pe scurt povestea este: fratele meu, sofer fiind, primeste imprumut de la seful lui o suma de bani.Pentru a primi banii, fratele meu lasa sefului sau un autoturism drept garantie. De mentionat ca autoturismul este proprietatea mea si nu am fost informata inainte de "grozavie". Cei doi au picat de acord ca fratele meu sa ii dea banii inapoi in transe de doua ori pe saptamana.
Am aflat de toata tarasenia, am mers sa discut cu domnul sef si sa ii propun inapoierea banilor la termen, numai sa imi inapoieze masina acum. A negat cu vehementa propunerea mea, motiv pentru care am nevoie de un sfat, de ajutor.
Nu am posibilitatea sa ii dau banii inapoi acum. Nu vreau sa imi vad nici fratele pe la "mititica" pentru furt, insa vreau sa imi recuperez masina.
Ajutati-ma va rog cu un sfat