avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident auto cu biciclist
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident auto cu biciclist

Buna ziua.

Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat sau ceva lamuriri.
In data de 3.04.2016 la iesire de pe strada unde locuiesc in drumul principal am atins cu masina o doamna ce circula pe bicicleta. Nu a fost din nebunie sau alte motive, ci doamna in cauza nu si-a pastrat directia de mers, circuland din stanga mea, iar in momentul in care am iesit de pe strada a traversat, atingandu-i bicicleta cu coltul din dreapta al masinii.
S-a lovit la glezna piciorului si la mana, a fost externata in aceeasi zi din spital intrucat am anuntat imediat 112 si au venit cei de la ambulanta si un echipaj de politie.
Mie mi s-a deschis dosar penal pentru vatamare corporala din culpa. Dupa ce am discutat cu doamna respectiva, am ajuns la impacarea partilor. Toate bune si frumoase pana azi cand i-am propus sa mergem la politie pentru declaratii, sa nu mai lungim termenul, nora doamnei spunandu-mi sa vedem intai cum decurg lucrurile cu piciorul doamnei.
Ce pot face? Sau mai bine zis ce ar fi indicat sa fac in situatia asta intrucat imi e teama ca i-am oferit si sprijin (material si moral) iar doamna nu isi va respecta intelegerea de impacare a partilor.
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 22:52, 16 Aprilie 2016
In cazul acestei infractiuni este incidenta retragerea plangerii, nu impacarea. Ati gresit cand ati oferit bani, oamenii incerca sa profite din astfel de situatii, fapta dvs este posibil sa nu fie infractiune si oricum, indiferent de situatie, despagubirile se platesc de societatea de asigurare.
A depus plangere prealabila? stiti cate zile de ingrijiri medicale are trecute in CML?
Nu a depus plangere prealabila. Iar la IML nu a fost pentru a isi scoate CML.
De bani si restul gesturilor mele nu imi pare rau pentru ca inainte de toate sunt om si am vrut sa ajut un alt om neincercand sa ma disculp de fapta in vreun fel, dar se pare ca devine din ce in ce mai mult un defect decat o calitate.
Acum, din punct de vedere legal, dumneaei este disculpata de orice vina? Deoarece, daca ar fi circulat regulamentar continuandu-si drumul pe banda pe care era deja incadrata si nu ar fi traversat strada fara sa se asigure, pe diagonala nu s-ar fi produs accidentul.
Are termen 3 luni de zile in care poate sa depuna, pana atunci nu cred sa se dispuna o solutie.
Art. 196. Vătămarea corporală din culpă. ”(1) Fapta prevăzută în art. 193 alin. (2) săvârşită din culpă de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice ori a unei substanţe psihoactive sau în desfăşurarea unei activităţi ce constituie prin ea însăşi infracţiune se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
(2) Fapta prevăzută în art. 194 alin. (1) săvârşită din culpă se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(3) Când fapta prevăzută în alin. (2) a fost săvârşită ca urmare a nerespec­tării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.
(4) Dacă urmările prevăzute în alin. (1)‑(3) s‑au produs faţă de două sau mai multe persoane, limitele speciale ale pedepsei se majo­rează cu o treime.
(5) Dacă nerespectarea dispoziţiilor legale ori a măsurilor de pre­vedere sau desfăşurarea activităţii care a condus la comiterea faptelor prevăzute în alin. (1) şi alin. (3) constituie prin ea însăşi o infracţiune se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(6) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.”

Art. 194. Vătămarea corporală. ”(1) Fapta prevăzută în art. 193, care a cauzat vreuna dintre următoarele consecinţe:
a) o infirmitate;
b) leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au nece­sitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;
c) un prejudiciu estetic grav şi permanent;
d) avortul;
e) punerea în primejdie a vieţii persoanei, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) Când fapta a fost săvârşită în scopul producerii uneia dintre conse­­cinţele prevăzute în alin. (1) lit. a), lit. b) şi lit. c), pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani.
(3) Tentativa la infracţiunea prevăzută în alin. (2) se pedepseşte.”



Deci, au iesit de sub incidența legii penale inclusiv accidentele de circulație, care au produs vătămări ce necesită până la 90 de zile de îngrijiri medicale, inclusiv.


Va multumesc pentru suport.
Citisem cele doua articole ale codului de procedura penala. Banuiesc ca tot o sa am permisul de conducere suspendat dupa finalizarea cercetarilor chiar daca doamna nu are 91+ zile de ingrijiri medicale sau se ajunge la impacarea partilor.

Alte discuții în legătură

Accident rutier jericho33 jericho33 buna ziua. acum 6 luni am avut un accident rutier soldat cu victime.am evitat o masina intrand pe contrasens de unde am fost lovit de alta masina. o victima a ... (vezi toată discuția)
Lovire involuntara cu mingea yoyoyo2012 yoyoyo2012 Am fost cu tata intr-un parc unde erau terenuri amenajate de joaca cu mingea, fiecare teren era inconjurat de grilaj dar nu suficient de inalt si a sutat mai ... (vezi toată discuția)
Daune morale in caz de accident somy85 somy85 Buna ziua la jumatatea lunii aprilie ma deplasam regulamentar cu bicicleta pe un drum public pe banda mea de mers dar in afara partii carosabile era stationat ... (vezi toată discuția)