avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident auto cu biciclist
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident auto cu biciclist

Buna ziua.

Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat sau ceva lamuriri.
In data de 3.04.2016 la iesire de pe strada unde locuiesc in drumul principal am atins cu masina o doamna ce circula pe bicicleta. Nu a fost din nebunie sau alte motive, ci doamna in cauza nu si-a pastrat directia de mers, circuland din stanga mea, iar in momentul in care am iesit de pe strada a traversat, atingandu-i bicicleta cu coltul din dreapta al masinii.
S-a lovit la glezna piciorului si la mana, a fost externata in aceeasi zi din spital intrucat am anuntat imediat 112 si au venit cei de la ambulanta si un echipaj de politie.
Mie mi s-a deschis dosar penal pentru vatamare corporala din culpa. Dupa ce am discutat cu doamna respectiva, am ajuns la impacarea partilor. Toate bune si frumoase pana azi cand i-am propus sa mergem la politie pentru declaratii, sa nu mai lungim termenul, nora doamnei spunandu-mi sa vedem intai cum decurg lucrurile cu piciorul doamnei.
Ce pot face? Sau mai bine zis ce ar fi indicat sa fac in situatia asta intrucat imi e teama ca i-am oferit si sprijin (material si moral) iar doamna nu isi va respecta intelegerea de impacare a partilor.
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 22:52, 16 Aprilie 2016
Nu va bazati pe cele 90 zile ingrijiri medicale .
Vi s-a spus ca depinde cum evolueaza piciorul - eu in urma unui accident similar (tot o masina ma lovit dar nu eram pe/cu bicicleta) ,am ramas schiop si cu o mana cu toane - face ce i se comanda dar numai cum vrea ea. Cauza s-a descoperit decat dupa 3 luni - un nerv strivit . Accidentul a avut loc acum doi ani dar de schiopatat nu am scapat ,am devenit si meteodependent asa ca mai bine vedeti aliniatul a) .
La IML poate merge pe un decurs de timp mai mare ,nu neaparat imediat ,termenul pana la care se poate complecta CML este de 60 de zile si dupa aceea se completeaza de o comisie la cererea instantei . Daca o sa vrea sa se mentioneze ceva dupa 60 zile va trebui sa deschida proces .
Daca aveati RCA /asigurare valabila la data producerii acidentului ,chemati asiguratorul in garantie la primul termen si gata .
Din statistica accidentelor pe doua roti rezulta ca la orice atingere vehiculul cu doua roti se dezichilibreaza . Din cazatura a avut piciorul 'rezolvat' sau din lovitura initiala? (intrebare retorica)
Daca din cazatura s-a lovit la picior se poate retine si punerea in pericol a vietii - 'ce noroc a avut ca s-a lovit la picior' si de are o echimoza cat de mica la cap sau a declarat la upu ca s-a lovit la cap e de belea in stilul in care intelege victima sa actioneze .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier jericho33 jericho33 buna ziua. acum 6 luni am avut un accident rutier soldat cu victime.am evitat o masina intrand pe contrasens de unde am fost lovit de alta masina. o victima a ... (vezi toată discuția)
Lovire involuntara cu mingea yoyoyo2012 yoyoyo2012 Am fost cu tata intr-un parc unde erau terenuri amenajate de joaca cu mingea, fiecare teren era inconjurat de grilaj dar nu suficient de inalt si a sutat mai ... (vezi toată discuția)
Daune morale in caz de accident somy85 somy85 Buna ziua la jumatatea lunii aprilie ma deplasam regulamentar cu bicicleta pe un drum public pe banda mea de mers dar in afara partii carosabile era stationat ... (vezi toată discuția)