avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum pot proceda pentru recuperarea bunului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum pot proceda pentru recuperarea bunului

Pe scurt povestea este: fratele meu, sofer fiind, primeste imprumut de la seful lui o suma de bani.Pentru a primi banii, fratele meu lasa sefului sau un autoturism drept garantie. De mentionat ca autoturismul este proprietatea mea si nu am fost informata inainte de "grozavie". Cei doi au picat de acord ca fratele meu sa ii dea banii inapoi in transe de doua ori pe saptamana.
Am aflat de toata tarasenia, am mers sa discut cu domnul sef si sa ii propun inapoierea banilor la termen, numai sa imi inapoieze masina acum. A negat cu vehementa propunerea mea, motiv pentru care am nevoie de un sfat, de ajutor.
Nu am posibilitatea sa ii dau banii inapoi acum. Nu vreau sa imi vad nici fratele pe la "mititica" pentru furt, insa vreau sa imi recuperez masina.
Ajutati-ma va rog cu un sfat
Cel mai recent răspuns: A2sha , utilizator 11:22, 1 Februarie 2016
Daca am inteles bine situatia puteti actiona in judecata civila pentru restituire autoturismului.
In cazul unei actiuni civile, va fi implicat si fratele meu?
Nu vreau sa tepuiesc omul de bani, insa ii pot inapoia suma respectiva la finele lunii februarie si nu acum asa cum cere dumnealui. I-am propus amiabil acest lucru si mi-a replicat ca "nu vrea sa se complice cu tribunale si alte minuni in cazul in care nu isi recapata banii".
Daca sunteti proprietar bunul va apartine.
Fratele in proces nu il veti chema in judecata.

Nu am inteles cum a lasat masina gaj daca nu era el proprietar.
Seful nu a vazut actele de la masina?
Seful nu a vazut niciun act al masinii. Iar in momentul in care am discutat cu dumnealui, nu a fost prea impresionat de faptul ca masina este de drept a mea si nu a fratelui.
Iar fratele meu a fost scurt in gandire: a luat cheile, a luat masina si i-a dus-o omului drept garantie ca va inapoia banii.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2016
A2sha, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Bunicul soției a făcut un împrumut cu camătă. sunt obligați moștenitorii să-l achite? crisss93 crisss93 buna seara! Ma scuzati ca va deranjez, am si eu o problema: bunicul sotiei mele a murit joia trecuta si l-am inmormantat ieri si cand l-am inmormantat am ... (vezi toată discuția)
Masina imprumutata mihai133 mihai133 Buna ziua! Am si eu o intrebare. Acum 6 luni am imprumutat masina unui prieten pentru suma de 1000$. Masina este pe numele tatalui meu. Toate actele sunt la ... (vezi toată discuția)
Accident rutier monicagexe monicagexe Am avut un accident saptamana trecuta. Masina pe care o conduceam era din partea firmei doar ca este inregistrata pe persoana fizica. Ma deplasam in interes de ... (vezi toată discuția)