Asa este formularea din obiectivele instantei...
Se cere stabilirea valorii de circulatie a autoturismului raportat la momentul introducerii cererii de partaj respectiv la momentul actual.
Si al doilea obiectiv..evaluarea autoturismului tinand cont de gradul de uzura. La acest obiectiv inteleg cerinta instantei, dar la cel precedent.......
Mi se pare ca e cam acelasi lucru..adica un calcul tinand cont de uzura, clasic....dar pentru diverse vechimi in exploatare ale vehiculului.
Dupa cum m-am documentat ......in DEX ne spune asa:
Valoare comercială (sau de circulație) = echivalent în bani al unui bun sau al unei mărfi pe piață;
Cred cu tarie ca valoarea de circulatie nu poate fi stabilita de un expert tehnic auto ci de un expert contabil sau expert bunuri mobile.
Din diverse discutii, ar exista diverse variante:
1. Pe baza cataloagelor de specialitate - EuroTax, Scwacke, APIA.....
2. Pe baza a trei oferte de pe diverse site-uri auto....aici as avea o retinere.....
am facut un experiment...am vrut sa vad cat este valoarea de nou a unui autoturism fabricat in 2001 si am cerut oferte de la mai multe societati de asigurare.
Exista diferente notabile intre valorile de NOU cu care lucreaza firmele de asigurari.
Nu poate fi o diferenta de 3000 euro intre valoarea de NOU pentru un autoturism.
Daca una dintre parti nu raspunde la telefon si nu poate fi instiintat despre prezentarea la lucrarea la fata locului (curierul l-a cautat de mai multe ori, l-a avizat, dar el nu poate fi gasit), iar autoturismul a ramas la el dupa divort, consider ca nu mai are rost o lucrare la fata locului, expertul neputand examina vehiculul in aceasta situatie.
Mai are rost ca expertul sa faca o deplasare destul de lunga pentru confruntarea partilor?