avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Citare parti - expertiza auto
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Citare parti - expertiza auto

Daca una dintre parti nu raspunde la telefon si nu poate fi instiintat despre prezentarea la lucrarea la fata locului (curierul l-a cautat de mai multe ori, l-a avizat, dar el nu poate fi gasit), iar autoturismul a ramas la el dupa divort, consider ca nu mai are rost o lucrare la fata locului, expertul neputand examina vehiculul in aceasta situatie.
Mai are rost ca expertul sa faca o deplasare destul de lunga pentru confruntarea partilor?
Cel mai recent răspuns: AnaAma2015 , utilizator 12:59, 5 Martie 2016
Expertul are obligatia sa trimita convocarea partilor la expertiza cu confirmare de primire si sa depuna confirmarea de primire la dosarul cauzei.
La data, ziua, ora convocarii, expertul trebuie sa se prezinte la locul convocarii partilor pentru efectuarea expertizei.
Daca din anumite motive nu se poate efectua expertiza, expertul va intocmi un PV in care se va mentiona care sunt motivele. PV va fi semnat de expert si de partile prezente. Acest PV se va depune la dosarul cauzei, iar instanta va da o hotarare referitor la cele semnalate, posibil aducerea cu politia a partii lipsa la fata locului pentru efectuarea expertizei.
Puteti proceda si altfel, solicitand de la posta/ firma de curierat, un document scris in care sa se detalieze elementele anuntarii persoanei convocate si sa anexeze avizele lasate de postas. Intocmiti o nota catre instanta de judecata, prin care solicitati un nou termen de judecata si o hotarare legata de modul de aducere a partii in proces (cea de negasit) la locul expertizei. Anexati la cerere documetele pe care le detineti legat de convocarea la expertiza respectiv adresa de convocare, confirmarea de (ne)primire, solicitarea dvs. catre posta/ firma de curierat, documentul de raspuns de la posta/ firma de curierat.
MULTUMESC!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprogramare convocare de catre expert mihai1667 mihai1667 Am fost citat de catre expertul contabil pentru a ma prezenta astazi, luni, la ora 9 dimineata,cu toate documentele necesare intocmirii raportului de expertiza ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara fara citarea paratului district district Sunt in proces cu asociatia de proprietari ptr cote de intretinere umflate, calculate incorect, nerespectand prevederile legii 230/2007. Instanta a aprobat ... (vezi toată discuția)
Termen de citare la expertiza bukinst bukinst Expertul a trimis citatia pentru expertiza prin Epost ]n data de 8.06. pentru data de 9.06 orele 10,30. Cel citat nu a fost gasit la domiciliu in data de 8.06 ... (vezi toată discuția)