avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate Sara19t

Activitate Sara19t

Buna ziua! Pentru incheierea unui antecontract de vanzare cumparare este obligatorie eliberarea unui extras de carte funciara pentru autentificare, sau este suficient extrasul de informare? Multumesc!
Buna ziua,
Vreau sa vand un imobil, iar potentialul client doreste copii de pe toate actele de proprietate, cadastru si intabulare, pentru ca notarul sa le verifice. Asta e procedura in mod obisnuit, suspiciunile mele sunt nefondate? Cat dureaza verificarea respectiva, in cat timp se pot semna actele in situatia in care eu am toate actele imobilului la zi? Multumesc
Discuție Cote mostenire
Persoana decedata a avut 3 frati. Niciun copil si nici sotie. O sora traieste, iar ceilalti doi frati sunt predecedati. Unul din cei doi are un copil, iar celalalt doi copii. Care sunt cotele fiecaruia?
Fratele bunicii mele a decedat in urma cu 7 luni, mostenitori fiind bunica mea si doi nepoti de frati predecedati. Acum o luna am depus actele de dezbatere a succesiunii; bunica mea a facut o procura prin care ma imputerniceste sa o reprezint. In procura respectiva este mentionat ca accepta tacit mostenirea in calitate de sora. La notar cand ni s-a prezentat incheierea, am observat ca in ceea ii priveste pe ceilalti doi mostenitori era mentionata acceptarea expresa. Iar la bunica era mentionata acceptarea tacita. Am primit lamuriri din partea notarului ca nu ar fi nicio diferenta intre cele 2 forme de acceptare. Am primit certificatele de mostenitor. As vrea sa stiu daca aceasta acceptare tacita a bunicii mele poate conduce la un moment dat la anularea certificatului. Sau daca trebuia neaparat sa faca o acceptare expresa. Poate sa o faca ulterior eliberarii certificatului de mostenitor? In ce sens influenteaza aceasta diferenta de acceptare fata de acceptarea expresa a celorlalti doi?
Discuție Cote mostenire
Buna ziua. Singurii mostenitori ai defunctului sunt fratii, dintre care 2 predecedati si unul in viata. Cei 2 frati decedati au avut fiecare cate un copil. Sora in viata si cei doi nepoti au cote egale din mostenire? Multumesc?