Fratele bunicii mele a decedat in urma cu 7 luni, mostenitori fiind bunica mea si doi nepoti de frati predecedati. Acum o luna am depus actele de dezbatere a succesiunii; bunica mea a facut o procura prin care ma imputerniceste sa o reprezint. In procura respectiva este mentionat ca accepta tacit mostenirea in calitate de sora. La notar cand ni s-a prezentat incheierea, am observat ca in ceea ii priveste pe ceilalti doi mostenitori era mentionata acceptarea expresa. Iar la bunica era mentionata acceptarea tacita. Am primit lamuriri din partea notarului ca nu ar fi nicio diferenta intre cele 2 forme de acceptare. Am primit certificatele de mostenitor. As vrea sa stiu daca aceasta acceptare tacita a bunicii mele poate conduce la un moment dat la anularea certificatului. Sau daca trebuia neaparat sa faca o acceptare expresa. Poate sa o faca ulterior eliberarii certificatului de mostenitor? In ce sens influenteaza aceasta diferenta de acceptare fata de acceptarea expresa a celorlalti doi?
Nu este nici o problema pentru ca s-a eliberat deja certificatul. Bunica a acceptat succesiunea prin preluare de bunuri (tacit) si a solicitat deschiderea succesiunii in termenul legal .Daca era prezenta personal s-ar fi scris ca a acceptat expres. Nu va afecteaza cu nimic mentiunea.