avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Activitate urzi3

Activitate urzi3

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

TOTAL FOREST CONSULT SRL a scris:

Daca am ajuns să gândim în felul ăsta, înseamnă că e grav...
Înseamnă că ne-am pierdut de tot încrederea în autorități. Eu nu cred sub nici o formă că, din moment ce avem de a face cu cineva care ocupă în mod abuziv proprietatea altcuiva, devreme ce contractul de închiriere a expirat, și proprietarul poate dovedi asta cu înscrisuri, respectiv contractul expirat, apoi în mod cert are și niște mesaje scrise prin care i-a cerut în mod expres sa părăsească locuința, cu toate astea poliția nu poate interveni. Nu cred așa ceva.


Sunteti sau foarte tanar sau foarte naiv sau ambele daca va imaginati ca asa functioneaza politia in viata reala. In plus ati inteles complet gresit si competentele politiei daca credeti ca abia asteapta sa faca din oficiu incadrari juridice sau sa se implice in evacuarea unui chirias fara o hotarare judecatoreasca definitiva in acest sens. Mai cititi odata competentele Politiei si eventual intrebati si un practician in ale dreptului. O sa fiti surprins de ceea ce veti afla.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspunsul este ca in mod categoric nu poate ridica nici un fel de pretentii in conditiile expuse de dvs.
Conform Codului Civil pretentiile banesti se prescriu in termen de 3 ani.
Art. 2501[
Prescriptibilitatea dreptului la acţiune
(1) Drepturile la acţiune având un obiect patrimonial sunt supuse prescripţiei extinctive, afară de cazul în care prin lege s-ar dispune altfel.
Art. 2517
Termenul prescripţiei este de 3 ani, dacă legea nu prevede un alt termen.

Nici nu mai discutam de faptul ca dat fiind ca gardul a fost construit fara acordul dvs si fara o intelegere prealabila scrisa in sensul de a contribui la cheltuielile de constructie nu s-a nascut nici o obligatie in sarcina dvs. deci vecinul nu poate invoca vreo creanta.
Deci sunt ZERO sanse de a va obliga la vreo plata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu confundati "a dispune" cu a vinde. Ca sa intelegeti mai exact, din punct de vedere juridic chiar si atunci cand cedati doar folosinta terenului inseamna ca "dispuneti". Ca sa puteti dispune in mod legal de teren trebuie sa fiti proprietar/mostenitor cu acte in regula. Faptul ca titlul cu numele tatalui dvs pe el se afla in posesia dvs si ati platit impozitul nu inseamna nimic si nu va confera drepturi asupra terenului, nici macar pe cel de a "ceda" folosinta, pentru ca nu puteti ceda in mod legal ceva ce nu va apartine in mod legal. In rest, orice ati face se cheama "mica intelegere" cu potential mare de viitoare incurcaturi si complicatii.