avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Activitate dana2016

Activitate dana2016

Mi-am relatat povestea in februarie 2016 , cand spuneam:,, ,sunt mama unui baiat de 12 ani si il cresc singura de cand acesta avea 5 luni.tatal, in aceasta perioada l-a vizitat foarte rar,iar atunci cand venea era violent fizic si verbal. in vara anului trecut ,tatal copilului a deschis un proces prin care cerea stabilirea legaturii cu minorul in anumite perioade, iar instanta i-a dat castig de cauza. bineinteles,ca minorul a refuzat sa mearga. a venit cu executorul si insotit de politie, insa rezultatul a fost acelasi. in procesul verbal intocmit de executor este precizat faptul ca eu nu m-am opus executarii si sunt consemnate motivele pe care minorul refuza sa mearga cu tatal. dupa acest episod ,minorul a fost obligat la 3 luni de consiliere, fapt care a inrautatit si mai mult situatia, deoarece il duceam fortat la aceste sedinte, iar rezultatul final a fost acelasi. dupa aceasta consiliere,am simtit ca se petrece ceva cu fiul meU- se accentuase teama -,astfel incat am ajuns la psihiatrie diagnosticul;tulburari emotionale ,cu elemente depresive,stari de anxietate ,tratament-serlift-antidepresiv pt cel putin 6 luni. in aceasta pero=ioada , tatal a deschis un alt proces in care cere daune cominatorii, si, surpriza, castiga - irevocabil. sunt obligata sa platesc 100lei/zi,in favoarea reclamantului, pana la executare. ce pot face, pt ca minorul refuza in continuare, iar starea lui de sanatate e cea mentionata mai sus. multumesc anticipat!"

Ce s-a intamplat
de atunci?? O contestatie la executare respinsa ca inadmisibila, continuarea tratamentului psihiatric si refuzul categoric al copilului de a face o alta consiliere, refuz sustinut de medicul psihiatru.Tatal, bineinteles ca a venit de cateva ori in perioada celor 3 luni, in care eu eram obligata sa conving minorul sa mearga la tata. ApoiCAnd s-a vazut cu buzunarul plin a uitat de ,, iubirea inflacarata '' pe care i-o purta fiului sau si a renuntat sa mai vina. A uitat ca in perioada aceea , de 3 luni era si ziua copilului , dar cum a uitat de 11 ori ca e ziua lui , cum a uitat de 11 ori ca e 1 iunie, cum a uitat de 11 ari ca e Craciunul, sau Pastele,... ce mai conteaza o data! Cu siguranta va mai veni, tot insotit de martori, atunci cand va trebui sa -si constituie acte , necesare pt deschiderea ynui nou proces. Pana atunci , mama ramane buna de plata, pt ca n-a gestionat bine situatia ,timp de 12 ani, cand tatal a umblat hai-hui, bineinteles cu dorinta arzatoare da a-si imbratisa copilul, APROAPE NECUNOSCUT. Deci, unde era iubirea tatalui? Va spun eu: n-a existat niciodata! Nu poti uibi o persoana pe care n-o cunosti ,langa care n- ai trait deloc! Asta este HARTUIRE!!! Un parinte care simte ceva pentru copilul sau, lupta pt binele copilului, lupta sa castige simpatia copilului si nu sa castige procese. Cei care ajung sa -si insuseasca baniidestinati propriilor copii , nu pot fi numiti parinti ,ci canalii. O zi cat mai placuta!
,,nu a fost necesar sa vb tatal de rau,, a fost ca urmare a discutiilor celor care au comentat . am vrut sa subliniez faptul ca , teama copilului s-a instalat ca urmare a atitudinii tatalui in fata copilului si vis-a-vis de acesta . drama in tipete am vazut-o, am chemat organele abilitate(sectia de pol de care apartin) .. raspunsul acestora,, este ora de vizita a tatalui, stipulata in hotarare,, si au plecat asa cum au venit. am apelat la diverse rude si prietenii care veneau si stateau in camera alaturata( doar pt ca noi sa fim in siguranta, pe parcursul a celor cateva minute cat statea tatal). aceste persoane au depus marturie la proces , atunci cand a cerut legaturi personale cu minorul. probabil, era grav daca ne-ar fi intepat cu cutitul, daca ne-ar fi luat la pumni in fata blocului, dar pt niste imbranceli, dosuri de palma, jignirii....nu s-a luat nicio masura . din cate am aflat,eu nu puteam sa refuz psihologul desemnat de instanta, nu m-ar fi crezut nimeni ca fiul meu nu se simte bine si cu siguranta as fi fost acuzata ca doresc sa ma sustrag procedurii. atunci cand am observat ca se intampla ceva cu copilul, am mers la un psiholog privat, care a vb cu copilul si mi-a spus ca in aceste momente niciun psiholog nu ar reusi sa-l faca pe copil sa reactioneze la consiliere, deoarece el va face legatura cu prima, si ar fi o alta trauma. acelasi lucru se intampla si acum. desi este in evidenta la psihiatrie si sub tratament psihiatric (pt ca, dupa parera medicilor a suferit o trauma, )instanta nu a luat in calcul niciun act de acest fel , depus la dosar . probabil ,vor sa vada cat timp imi trebuie sa ajung si eu la psihiatrie, si sa-l vada pe ,,iubitor,,multumit de dragul buzunarului plin.
va multumesc pt tot!
domnule avocat, in acest moment pot face conteststie la executare sau suspendarea executarii silite?
si dupa aceste trei luni, se incheie totul?
mai doresc sa stiu un lucru, d-le avocat,pe ce perioada platesc aceste daune cominatorii? adica , daca minorul refuza in continuare, cat timp platesc si ce se intampla dupa?
Domnule avocat Lascoschi,in cazul meu,pot face contestatie la executare,incercand sa demonstrez cu ajutorul proceselor verbale incheiate de executor si a actelor medicale ale copilului, ca nu este rea vointa partea mea?
va multumesc, va voi urma sfaturile!
va multumesc pt sfaturi,doamna sau domnule Martonze! incerc sa va scriu cateva randuri, rapid, si voi veni cu precizari cat mai repede. in ceea ce priveste tema copilului de tatal sau,aceasta s-a instalat inca de cand acesta era mic. nu a fost niciodata nevoie sa-l vorbesc de rau in fata copilului,deoarece tipetele acestuia, imbrancelile,urechelile,cuvintele injositoare adresate mie ,in prezenta copilului si jignirile. adresate copilului, de genul:,,magarule, porcule,,au fost suficiente. mai mult decat atat, provin dintr-o familie de intelectuali, iar eu, la randul meu, lucrez cu copii si edicatia pe care am primit-o nu mi-ar permite sa fac acest lucru. consilierea a fost facuta cu usile inchise, doar cu copilul. de cate ori pleca de la aceste sedinte, copilul povestea ca d-n ii punea tot timpul intrebari de genul: ,, nu-i asa ca mama ti-a spus ca tatal e rau?,,, nu-i asa ca mama nu vrea sa-ti vezi tatal/?, ,, tatal tau va veni aici peste cateva zile, si trebuie sa vb cu el,,.Copilul refeza sa mai mearga la aceste sedinte. D-na psiholog m-a chemat intr-una din zile si mi-a spus ,ca motivul pt care copilul refuza sa se intalneasca cu tatal , are legatura cu faptul ca ,nu mi-am lasat copilul in excursia de o zi organizata de scoala.Am incercat sa-i spun d-nei, ca baiatul are rau de masina si in excursia precedenta a varsat tot drumul. aceasta a considerat ca am gresit si ca nu-i dau libertate. Dupa cca. 10 sedinte, copilul a fost anuntat ca va veni tatal in urmatoarea sedinta. copilul a refuzat sa mai mearga, si totusi, fortat ,l-am dus acolo. Tatal statea,,tolanit ,, pe un fotoliu,cu o atitudine mai mult decat prietenoasa si servea cafea cu d-na . Copilul a refuzat sa intre , d-na a insistat, dar fara rezultat si ne-a anuntat ca nu mai este nevoie sa venim.IN raport, doamna a scris : ,, datorita vehamentei mamei, copilul a reactionat partial la sedintele de consiliere. Am cerut ajutorul Protectiei Copilului,iar sefa Departamentului Abuzuri mi-a spus ca trebuie sa-i ,, agat cheia de gat si sa-l dau afara, sa plece fortat cu tatal,, conf, art....,,. Cum sa-mi dau copilul afara? Eu, mama?care este vina mea ? Ca l-am crescut 12 ani, ca -i platesc meditatii si-l duc la activitati sportive platite, dintr-un salariu de educator? de ce tatal nu a fost amendat pt ca 12 ani nu a incercat sa se apropie de acest copil, pe care l-ar fi cumparat cu o ciocolata, daca ar fi vrut? Am crezut ca ceea ce face este pt ca plateste3oo lei pensie de intretinere si am vrut sa renunt,doar sa-l lase pe copil sa-si traiasca putinii ani din copilarie, care i-au mai ramas, frumos, linistit.,insa am inteles ca nu se poate. Va intreb pe dumneavoastra, aceste daune cominatorii suplinesc,,dragostea,, pe care tatal,,iubitor ,, o are fata de copil? aceste daune cominatorii il apropie pe baiat de tatal lui? aceste daune cominatorii ii readuc sanatatea fiului meu? de fapt, al cui interes il urmarim, al tatalui,sau al copilului?? al copilului, nu cred, pt ca atunci cand mi se va face poprire, vom fi nevoiti sa traim amandoi cu 1ooo lei. va multumesc din suflet pt sprijin!
multumesc pt sfat! la dosar au fost depuse toate actele eliberate de la psihiatrie, insa nimic nu s-a luat in calcul. Copilul a fost audiat in ,,camera de consiliu,, si a spus motivele pt care nu vrea sa mearga la tatal sau,iar judecatorul i s-a adresat copilului(in prezenta mea) : ,,asta e legea,,!Acest copil nu este bunul nimanui,este o fiinta ,care are sentimente,si are dreptul la o copilarie linistita. atata timp cat vii insotit de executor si politie sa il ,,iei,, ca pe un obiect,copilul te percepe ca pe o persoana negativa , oricat as incerca eu sa-i spun ca tatal e bun si trebuie sa mearga cu el.