sunt mama unui baiat de 12 ani si il cresc singura de cand acesta avea 5 luni.tatal, in aceasta perioada l-a vizitat foarte rar,iar atunci cand venea era violent fizic si verbal. in vara anului trecut ,tatal copilului a deschis un proces prin care cerea stabilirea legaturii cu minorul in anumite perioade, iar instanta i-a dat castig de cauza. bineinteles,ca minorul a refuzat sa mearga. a venit cu executorul si insotit de politie, insa rezultatul a fost acelasi. in procesul verbal intocmit de executor este precizat faptul ca eu nu m-am opus executarii si sunt consemnate motivele pe care minorul refuza sa mearga cu tatal. dupa acest episod ,minorul a fost obligat la 3 luni de consiliere, fapt care a inrautatit si mai mult situatia, deoarece il duceam fortat la aceste sedinte, iar rezultatul final a fost acelasi. dupa aceasta consiliere,am simtit ca se petrece ceva cu fiul meU- se accentuase teama -,astfel incat am ajuns la psihiatrie diagnosticul;tulburari emotionale ,cu elemente depresive,stari de anxietate ,tratament-serlift-antidepresiv pt cel putin 6 luni. in aceasta pero=ioada , tatal a deschis un alt proces in care cere daune cominatorii, si, surpriza, castiga - irevocabil. sunt obligata sa platesc 100lei/zi,in favoarea reclamantului, pana la executare. ce pot face, pt ca minorul refuza in continuare, iar starea lui de sanatate e cea mentionata mai sus. multumesc anticipat!
Consiliera psihologică este efectuata tot de un psiholog expert în psihologie clinică, și coleg de profesie al psihiatrului care îl îndoapă cu antidepresive.
E ciudat faptul că un psiholog care are menirea să-l vindece sufletește pe copil, l-ar fi îmbolnăvit.
Dumneavoastră cereți aici un sfat juridic la o problemă psihologică de familie, însă situația de fapt ține de sănătatea mentală a minorului.
Pe cale Juridiă nu veți vindeca copilul, aveți nevoie de consiliere psihologică de grup ca remediu terapeutic.
Amândoi părinții trebuie să mergeți la psihoterapie împreună cu copilul, dacă doriți binele acestuia și nu binele personal al amândurora părinții.
Luați legătura cu tatăl copilului, aduceți-i la cunoștință situația psiho-afectivă prin care trece copilul, asumați-vă și dumneavoastră partea de vină și convingeți-l că situația afectivă a copilului impune psihoterapie de familie în grup.
Altă soluție pentru salvarea integrității minorului nu există.
JURIDIC poate că s-ar găsi, poate..., dar nu rezolvă situația în care vă aflați.
Răspunsul dvs. nu ajută acest copil.Această lege este anticonstituţională şi trebuie atacată la Curtea Constituţională. La fel, doamna ar trebui să-i facă plângere penală judecătoarei care a dat sentinţa cu programul de vizită, dacă doamna, în timpul procesului, a prezentat probe care să demonstreze starea de fapt.
Se ajunge la situaţia pe care o analizam anul trecut: nişte derbedei, care nu s-au ocupat de copil 12 ani, primesc drepturi, ca să poată stoarce bani de pe urma mamei copilului.
Doamnă, mergeţi la Autoritatea Tutelară cu o cerere, în scris, prin care să-i rugaţi să vină cu personal de specialitate, care să bage copilul în sac de forţă şi puneţi copilul în faţa uşii tatălui. Neapărat chemaţi şi executorul , să consemneze în procesul verbal, şi dacă puteţi, şi televiziunile.
Nu de altceva, dar dacă programul este din 2 în 2 săptămâni, nu e normal ca amenda să se dea pe zi calendaristică. Şi nu e normal ca amenda să fie în beneficiul nemernicului care nu s-a ocupat de copil timp de 12 ani. Şi nu e normal să nu fie ascultat copilul, fiindcă legea spune că în toate situaţiile care îl privesc, copilul va fi ascultat, mai ales dacă a depăşit 10 ani.
Faceţi reclamaţie la Avocatul Poporului.
Actele medicale le-aţi depus în instanţă?Mă refer la cele de la psihiatrie?
Stimate domn care ajută copiii, d-ta pricepi despre ce e vorba aici? Adică un copil este obligat să se întâlnească cu un monstru, că altfel cum se poate numi un idivid care odată pe an îşi făcea apariţia, ca să-i dea porţia de corecţie mamei copilului, evident, de faţă cu copilul?
multumesc pt sfat! la dosar au fost depuse toate actele eliberate de la psihiatrie, insa nimic nu s-a luat in calcul. Copilul a fost audiat in ,,camera de consiliu,, si a spus motivele pt care nu vrea sa mearga la tatal sau,iar judecatorul i s-a adresat copilului(in prezenta mea) : ,,asta e legea,,!Acest copil nu este bunul nimanui,este o fiinta ,care are sentimente,si are dreptul la o copilarie linistita. atata timp cat vii insotit de executor si politie sa il ,,iei,, ca pe un obiect,copilul te percepe ca pe o persoana negativa , oricat as incerca eu sa-i spun ca tatal e bun si trebuie sa mearga cu el.
Trebuie neapărat făcută o cerere la Avocatul poporului, în care să arătaţi că, conform Constituţiei Romaniei, toţi cetăţenii au drepturi egale.
Legea care acordă daune cominatorii părinţilor nerezidenţi este o lege discriminatorie, fiindcă pune în poziţii inegale părintele rezident faţă de părintele nerezident, în sensul că, în anumite cazuri, care nu sunt de natură materială, adică nu creează prejudicii materiale părintelui la care nu locuieşte copilul, părintele care oricum se ocupă de copil, este sancţionat material , în favoarea părintelui nerezident; Este o crasă discriminare. În plus, se încalcă şi Legea 272/2004, fiindcă nu este în interesul superior al minorului ca părintele la care locuieşte să aibă venitul diminuat cu 33%, ani de zile, în condiţiile unui salariu mediu de 1800 lei, amenda minimă fiind 100 x 30 = 3000 lei lunar, aşa că părintele rezident va premia pe cel cu dreptul de vizită cu 600 lei lunar 5 luni pentru fiecare lună de program de vizită.
Este şi îmbogăţire fără justă cauză.
Scrieţi şi la Comisia de nediscriminare, nu ştiu denumirea exactă.