avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Urgent!!!!! daune cominatorii in urma refuzului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Urgent!!!!! daune cominatorii in urma refuzului minorului de a merge la tata

sunt mama unui baiat de 12 ani si il cresc singura de cand acesta avea 5 luni.tatal, in aceasta perioada l-a vizitat foarte rar,iar atunci cand venea era violent fizic si verbal. in vara anului trecut ,tatal copilului a deschis un proces prin care cerea stabilirea legaturii cu minorul in anumite perioade, iar instanta i-a dat castig de cauza. bineinteles,ca minorul a refuzat sa mearga. a venit cu executorul si insotit de politie, insa rezultatul a fost acelasi. in procesul verbal intocmit de executor este precizat faptul ca eu nu m-am opus executarii si sunt consemnate motivele pe care minorul refuza sa mearga cu tatal. dupa acest episod ,minorul a fost obligat la 3 luni de consiliere, fapt care a inrautatit si mai mult situatia, deoarece il duceam fortat la aceste sedinte, iar rezultatul final a fost acelasi. dupa aceasta consiliere,am simtit ca se petrece ceva cu fiul meU- se accentuase teama -,astfel incat am ajuns la psihiatrie diagnosticul;tulburari emotionale ,cu elemente depresive,stari de anxietate ,tratament-serlift-antidepresiv pt cel putin 6 luni. in aceasta pero=ioada , tatal a deschis un alt proces in care cere daune cominatorii, si, surpriza, castiga - irevocabil. sunt obligata sa platesc 100lei/zi,in favoarea reclamantului, pana la executare. ce pot face, pt ca minorul refuza in continuare, iar starea lui de sanatate e cea mentionata mai sus. multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 17:01, 9 Februarie 2016
Eu am făcut referire la atașament și relații armonioase.
De aici și apare problema de fel.
Instantele însă au în vedere mai mult jurisprudența CEDO care obliga apoi și la executare silita cu tot tacâmul de penalități,etc.

Copilul nu se câștigă în justiție ci în relația directa cu el ținând însă cont și de vointa lui pentru ca ignorarea dorinței copilului nu ajuta ci dăunează.
Multi tați acest lucru nu îl înțeleg.
Importanta libertății exercitării drepturilor minorului, a fi lăsat sa fie fericit de viata sa și nu sa fie stresat...

Cei care au dezvoltat relații de atașament nu au de regula probleme.
Se poate întâmpla doar în mod excepțional. ..
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Dacă e să fim imparţiali, trebuie să analizăm şi spusele d-lui avocat, şi ale doamnei avocat, fiecare îmbrăţişează alt punct de vedere.
Doamna avocat trimite la consiliere, poate nu a reţinut că deja a fost la acea consiliere şi dânsa, şi copilul şi a detaliat reacţia copilului la acea consiliere.
Doamna avocat nu a reţinut că între acel tată şi copil nu există nici o relaţie de ataşament, dânsa aminteşte doar absenţa trăirilor negative timpurii ale copilului-nu a observat că la fiecare vizită, domnul o agresa pe mama lui-mă rog, dacă nu e cu sânge, nu e agresiune.

Referitor la "binele" minorului, vă relatez un caz:
Tată cetăţean francez de origine arabă, mama unguroaică, mama şi fata nu au mai suportat traiul cu tata şi au fugit acasă la mama, în Ungaria. Domnul a câştigat în instanţă repatrierea minorei, care, repatriată, a ajuns direct la spitalul de psihiatrie. Un destin distrus, în interesul său superior. Am uitat să specific: nu era "refuzul minorului"
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2016
Martonze, utilizator
Stimată doamnă dana2006,
În mod evident, nici postarea dumneavoastră nu a scăpat defulărilor utilizatorului forumului care văd subiectul doar din perspectivă personală și, într-un mod complet egoist, folosesc acest topic pentru a tranșa dispute personale, fără nicio empatie cu domnia voastră, sau măcar cu minorul.
Singurul post demn de a fi citit și de luat în seamă în acest 8 paginieste cel al dnei avocat Ana Mihut. Citiți-l cu atenție, de mai multe ori. Merită efortul. Poate așa reuțiși să înțelegeți că hotărârea Instanței nu este abuzivă.

Textul art. 931 Cod pr. civ. se explică cel mai bine dacă veți lectura Hotărârile CEDO în astfel de cauze, vezi Cristescu vs România, Amanalachioai c. României, Ignaccolo-Zenide c. României, etc. Doar așa veți reuși să interpretați corect, analizând teleologic textul de lege respectiv.

Dumneavoastră ca mamă, trebuie să admiteți faptul că interesul superior al minorului presupune să aibă o relație personală directă cu tatăl lui natural.
Trebuie să faceți totul pentru a-l convinge să meargă la tatăl său.
Dacă va fi violent, tatăl va plăti pentru asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Se ia sau nu în considerare într-un proces civil o expertiză psihiatrică a minorului? Martonze Martonze Bună ziua, În procesul de modificare a programului de relaţii cu copilul, tatăl cere expertizarea psihiatrică a acestuia la Serviciul de medicină ... (vezi toată discuția)
Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)