avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Urgent!!!!! daune cominatorii in urma refuzului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Urgent!!!!! daune cominatorii in urma refuzului minorului de a merge la tata

sunt mama unui baiat de 12 ani si il cresc singura de cand acesta avea 5 luni.tatal, in aceasta perioada l-a vizitat foarte rar,iar atunci cand venea era violent fizic si verbal. in vara anului trecut ,tatal copilului a deschis un proces prin care cerea stabilirea legaturii cu minorul in anumite perioade, iar instanta i-a dat castig de cauza. bineinteles,ca minorul a refuzat sa mearga. a venit cu executorul si insotit de politie, insa rezultatul a fost acelasi. in procesul verbal intocmit de executor este precizat faptul ca eu nu m-am opus executarii si sunt consemnate motivele pe care minorul refuza sa mearga cu tatal. dupa acest episod ,minorul a fost obligat la 3 luni de consiliere, fapt care a inrautatit si mai mult situatia, deoarece il duceam fortat la aceste sedinte, iar rezultatul final a fost acelasi. dupa aceasta consiliere,am simtit ca se petrece ceva cu fiul meU- se accentuase teama -,astfel incat am ajuns la psihiatrie diagnosticul;tulburari emotionale ,cu elemente depresive,stari de anxietate ,tratament-serlift-antidepresiv pt cel putin 6 luni. in aceasta pero=ioada , tatal a deschis un alt proces in care cere daune cominatorii, si, surpriza, castiga - irevocabil. sunt obligata sa platesc 100lei/zi,in favoarea reclamantului, pana la executare. ce pot face, pt ca minorul refuza in continuare, iar starea lui de sanatate e cea mentionata mai sus. multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 17:01, 9 Februarie 2016
Nu se reia de la inceput toata executarea. Ramane penalitatea pe zi de intarziere care se maturizeaza ptr executare din 3 in 3 luni, atata vreme cat titlul executoriu ramane neschimbat si obligatia neindeplinita.
Mai citeste! Este dreptul copiulului de a avea legaturi cu parintii si nu dreptul parintilor de a avea legaturi cu copilul. Parintele are obligatia de a avea legaturi cu copilul. Daca nu stie sa le aiba, se judeca toata viata si arata buzunarul fostului partener. Din pacate, sunt multi judecatori ingusti la minte si care aplica texte dintr-o lege si nu spiritul ei. Precizez ca, am cunoscut un copil in aceeasi situatie si am aflat cum a gandit si cum gandeste inca. Vorbele gingase, mangaierile si sustinerea in situatii dificile erau dorintele lui, nu cadourile, excursiile in care era torturat sa spuna ce dorea tatal sa auda. Imi pare rau ca adultii nu tin cont de sentimentele copiilor si prin aceste metode ajung sa isi urasca mai insistent parintele. Rabdare, rabdare, rabdare! Invidia este primul semn al urei. Unii si cand dorm viseaza sa faca rau.

O intrebare: Daca doi adulti se plac, se iubesc, fac copii, o perioada totul este normal - familie. La un moment dat unuia ii miroase a fusta si ...dintr-o data love se indreapta in alta directie. El devine fostul iubit, tatal plecat. Pentru ca il obliga legea da din venitul sau o suma, El crede ca o da fostei mai mult decat copilului si din cand in cand vrea raportul. Ameninta, cheama la judecata, vrea rasplata pentru plata. EL este sanatos? Eu nu cred. Este alienare? Este o instrainare fata de fosta familie? Acest alienat devine in fata legii Sfantul Bunatatii si are dreptul sa judece pe cel care duce o povara - sa cresti copii nu-i o munca usoara - si il eticheteaza drept Diavolul Rautatii - instraineaza copilul fata de tatal ...plecat. Sunt cazuri in care cel care are se ocupa zilnic de copil poate induce un comportament nefiresc a copilului fata de tatal natural, dar sunt si tati care au zvacniri periodice si isi arata virtutile stabilite doar prin lege. Cred ca legea s-a ocupat mai mult de parinti si a uitat de copil.
Doamna, cred ca esenta problemei dv. se afla in mesajul in care ne spuneati ca nici nu a fost necesar sa vorbiti de rau tatal...
Dar cine s-ar gandi daca e necesar sau nu sa vorbeasca de rau un parinte al copilului? Cine si-ar pune astfel problema, fie si ulterior?

De asemenea, partea aceasta:
Cum sa-mi dau copilul afara? Eu, mama?care este vina mea ?
nu o inteleg.

Aparent, solutia instantei este legala, scopul legii e ca copilul sa isi vada ambii parinti, nu vad drama in tipete daca mama nu a vazut drama in tipete... daca ati vazut, existau actiuni legale ce se puteau lua, separat de programul de vizita... daca nu ati luat masuri, instanta a fost legata de maini si de picioare. Daca ati incercat sa luati, atunci nu le cunosc eu.
Permiterea psihologului agresiv fata de copil atesta lipsa de interes, nu inteleg de ce nu ati luat masuri. Inteleg ca merge la meditatii platite, un psiholog particular cu dedicatie nu e un capat de lume si ar face minuni pentru copilul dv.!

Nu am inteles ideea excursiei, ne trebuie context pentru asta, pare sa reiasa ca copilul ar fi vrut, ca dv. v-ati opus... dar nu stiu, putine date.

Cam asa, ca mai sus, ar vedea o instanta ce ati aratat aici. Daca adevarul e altul, ati evitat sa il aratati pe calea corecta intr-o instanta. Si nici pe-aici nu-l vad...
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2016
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
,,nu a fost necesar sa vb tatal de rau,, a fost ca urmare a discutiilor celor care au comentat . am vrut sa subliniez faptul ca , teama copilului s-a instalat ca urmare a atitudinii tatalui in fata copilului si vis-a-vis de acesta . drama in tipete am vazut-o, am chemat organele abilitate(sectia de pol de care apartin) .. raspunsul acestora,, este ora de vizita a tatalui, stipulata in hotarare,, si au plecat asa cum au venit. am apelat la diverse rude si prietenii care veneau si stateau in camera alaturata( doar pt ca noi sa fim in siguranta, pe parcursul a celor cateva minute cat statea tatal). aceste persoane au depus marturie la proces , atunci cand a cerut legaturi personale cu minorul. probabil, era grav daca ne-ar fi intepat cu cutitul, daca ne-ar fi luat la pumni in fata blocului, dar pt niste imbranceli, dosuri de palma, jignirii....nu s-a luat nicio masura . din cate am aflat,eu nu puteam sa refuz psihologul desemnat de instanta, nu m-ar fi crezut nimeni ca fiul meu nu se simte bine si cu siguranta as fi fost acuzata ca doresc sa ma sustrag procedurii. atunci cand am observat ca se intampla ceva cu copilul, am mers la un psiholog privat, care a vb cu copilul si mi-a spus ca in aceste momente niciun psiholog nu ar reusi sa-l faca pe copil sa reactioneze la consiliere, deoarece el va face legatura cu prima, si ar fi o alta trauma. acelasi lucru se intampla si acum. desi este in evidenta la psihiatrie si sub tratament psihiatric (pt ca, dupa parera medicilor a suferit o trauma, )instanta nu a luat in calcul niciun act de acest fel , depus la dosar . probabil ,vor sa vada cat timp imi trebuie sa ajung si eu la psihiatrie, si sa-l vada pe ,,iubitor,,multumit de dragul buzunarului plin.

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Se ia sau nu în considerare într-un proces civil o expertiză psihiatrică a minorului? Martonze Martonze Bună ziua, În procesul de modificare a programului de relaţii cu copilul, tatăl cere expertizarea psihiatrică a acestuia la Serviciul de medicină ... (vezi toată discuția)
Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)