avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Urgent!!!!! daune cominatorii in urma refuzului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Urgent!!!!! daune cominatorii in urma refuzului minorului de a merge la tata

sunt mama unui baiat de 12 ani si il cresc singura de cand acesta avea 5 luni.tatal, in aceasta perioada l-a vizitat foarte rar,iar atunci cand venea era violent fizic si verbal. in vara anului trecut ,tatal copilului a deschis un proces prin care cerea stabilirea legaturii cu minorul in anumite perioade, iar instanta i-a dat castig de cauza. bineinteles,ca minorul a refuzat sa mearga. a venit cu executorul si insotit de politie, insa rezultatul a fost acelasi. in procesul verbal intocmit de executor este precizat faptul ca eu nu m-am opus executarii si sunt consemnate motivele pe care minorul refuza sa mearga cu tatal. dupa acest episod ,minorul a fost obligat la 3 luni de consiliere, fapt care a inrautatit si mai mult situatia, deoarece il duceam fortat la aceste sedinte, iar rezultatul final a fost acelasi. dupa aceasta consiliere,am simtit ca se petrece ceva cu fiul meU- se accentuase teama -,astfel incat am ajuns la psihiatrie diagnosticul;tulburari emotionale ,cu elemente depresive,stari de anxietate ,tratament-serlift-antidepresiv pt cel putin 6 luni. in aceasta pero=ioada , tatal a deschis un alt proces in care cere daune cominatorii, si, surpriza, castiga - irevocabil. sunt obligata sa platesc 100lei/zi,in favoarea reclamantului, pana la executare. ce pot face, pt ca minorul refuza in continuare, iar starea lui de sanatate e cea mentionata mai sus. multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 17:01, 9 Februarie 2016
Nu are nici o legătură VALOAREA obligației de întreținere cu dragostea de părinte pentru copilul său, indiferent de gen. Cuantumul lunar instanța îl stabilește în funcție de venitul net.
Majoritatea părinților muncesc ca roboții pentru un venit lunar net de 777 lei.
Cei care ascund din venituri sunt cazuri rare și izolate. Ca să ai venituri multiple trebuie să fii un mic afacerist/întreprinzător/antreprenor.
Majoritatea sunt simpli muncitori, cu un salariu mizerabil și la acei părinți să ne raportăm, indiferent de gen (feminin sau masculin).
dana2016 a scris:

Domnule avocat Lascoschi,in cazul meu,pot face contestatie la executare,incercand sa demonstrez cu ajutorul proceselor verbale incheiate de executor si a actelor medicale ale copilului, ca nu este rea vointa partea mea?


Puteti face contestatie la executare dar legea este data in asa fel incat instanta nu poate decat sa va oblige la daune dupa momentul consilierii psihologice.
Asa este legea edictata pentru ca se vrea cu orice pret sa se ajunga la desavarsirea executarii judecatoresti.

Singura varianta ar fi invocarea unei exceptii de neconstitutionalitate si aceasta sa fie admisa de Curtea Constitutionala.Exceptia ar trebui invocata cand se judeca cererea de daune de 100 lei pe zi la solicitarea parintelui creditor.
Argumente pertinente exista mai mult decat suficiente.

Vedeti ca s-a mai scris si la acest topic cate ceva care va poate interesa.

www.avocatnet.ro/content/for...

Si aici:

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
mai doresc sa stiu un lucru, d-le avocat,pe ce perioada platesc aceste daune cominatorii? adica , daca minorul refuza in continuare, cat timp platesc si ce se intampla dupa?
Art. 905

Aplicarea de penalităţi

(1) Dacă în termen de 10 zile de la comunicarea încheierii de încuviinţare a executării debitorul nu execută obligaţia de a face sau de a nu face, care nu poate fi îndeplinită prin altă persoană, acesta poate fi constrâns la îndeplinirea ei, prin aplicarea unor penalităţi, de către instanţa de executare.

(2) Când obligaţia nu este evaluabilă în bani, instanţa sesizată de creditor îl poate obliga pe debitor, prin încheiere definitivă dată cu citarea părţilor, să plătească în favoarea creditorului o penalitate de la 100 lei la 1.000 lei, stabilită pe zi de întârziere, până la executarea obligaţiei prevăzute în titlul executoriu.

(4) Dacă în termen de 3 luni de la data comunicării încheierii de aplicare a penalităţii debitorul nu execută obligaţia prevăzută în titlul executoriu, instanţa de executare, la cererea creditorului, va fixa suma definitivă ce i se datorează cu acest titlu, prin încheiere definitivă, dată cu citarea părţilor.

(5) Penalitatea va putea fi înlăturată ori redusă, pe calea contestaţiei la executare, dacă debitorul execută obligaţia prevăzută în titlul executoriu şi dovedeşte existenţa unor motive temeinice care au justificat întârzierea executării.

O mamă executată de un membru al "asociaţiei" are hotărâre definitivă pentru 45000 lei, instanţa i-a calculat 90 zile(3 luni) x 500 lei/zi = 45.000 lei (adică 450 milioane lei vechi!), s-a dat fără drept de apel. Programul de vizită era 2 weekenduri/lună, dar penalitatea au socotit-o pe zi calendaristică! Definitiv şi irevocabil!

Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2016
Martonze, utilizator
si dupa aceste trei luni, se incheie totul?

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Se ia sau nu în considerare într-un proces civil o expertiză psihiatrică a minorului? Martonze Martonze Bună ziua, În procesul de modificare a programului de relaţii cu copilul, tatăl cere expertizarea psihiatrică a acestuia la Serviciul de medicină ... (vezi toată discuția)
Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)