In cazul in care as fi plecata din tara impreuna cu copilul toata perioada in care beneficiez de concediu fara plata pentru crestere copil trebuie anuntata vreo autoritate? Si daca ma angajez in aceasta perioada trebuie sa imi dau demisia de la actualul loc de munca?
As dori sa aflu detalii legate de posibilitatea unei angajari in afara tarii in timpul concediului fara plata pentru crestere copil pana la doi ani, trebuie sa imi dau demisia de la actualul loc de munca sau nu are legatura cu firma din moment ce aceasta nu contribuie cu nimic legat de taxele care trebuie platite la stat?
Multumesc pentru raspuns! Am totusi o nelamurire legata de faptul daca adeverinta fiscala de la ANAF nu va fi depusa, intrucat nu am cum sa ma deplasez pentru a intra in posesia ei, atunci pot sta cu copilul pana implineste un an, fara a beneficia de indemnizatie in cea de-a douasprezecea luna?
Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoare situatie: am un bebelus de 10 luni,tatal nu munceste si nici nu a muncit anul anterior nasterii copilului, momentan este plecat din tara. mentionez faptul ca am optat pentru concediul crestere copil de un an. Intrebarea mea este:
1. daca tatal nu sta acasa cu bebelusul luna impusa de lege si implicit nu depune cererea din care sa reiasa faptul ca nu munceste, intrucat nu se afla in tara, pot sta acasa pana cand implineste copilul un an si apoi sa merg la munca, fara a primi indemnizatia pe luna respectiva, sau trebuie sa ma intorc la munca in momentul in care copilul implineste 11 luni?
2. Ce acte sunt necesare daca as opta pentru concediu fara plata pentru urmatorul an si in cat timp trebuie instiintat angajatorul de acest fapt?