avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Activitate geoanda

Activitate geoanda

Multumesc inca o data pentru clarificari.
Buna ziua,

Mai am o nelamurire legata de primirea stimulentului in caz de concediu fara plata.Asa cum am inteles pot sa primesc stimulentul de insertie daca solicit concediu fara plata pentru ultima luna, insa nu stiu cand trebuie sa ma intorc tinand cond ca trebuie sa am venituri din salarii.
Trebuie sa vin mai devreme din concediu fara plata sau pot sta pana la finalul lunii calendaristice cand face copilul un an de ex:30 iunie?
In alin. (4) scrie ca se acorda stimulentul daca se realizeaza venituri profesionale; se refera la veniturile pe care le voi realiza incepand cu varsta de 1 an sau trebuie sa am venituri profesionale inainte de implinirea varstei de 1 an?

Multumesc



(4) În situaţia prevăzută la art. 4^1 alin. (1) şi (2), dacă solicitarea concediului de cel puţin o lună se produce în ultima lună înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, stimulentul de inserţie se acordă începând cu împlinirea de către copil a vârstei de un an persoanei îndreptăţite care a solicitat iniţial dreptul, dacă aceasta realizează venituri profesionale, cu respectarea prevederilor art. 7 alin. (1[

multumesc frumos pentru raspunsuri si clarificari,sper sa fie totul bine
Buna ziua,

Doresc sa ma ajutati cu un raspuns legat de stimulentul de insertie.
Eu am optat pentru CCC de un an iar potrivit legii ar trebui sa ma intorc la munca inainte sa faca copilul 11 luni.
Mai exact eu am nascut pe 30 iunie si trebuie sa ma intorc cel tarziu pe 29 mai pentru a beneficia de stimulent.
Daca solicit concediu fara plata in ultima luna(luna a 12-a) deoarece sotul nu poate sa stea acasa in luna care era destinata pentru el ,si sa ma intorc la munca dupa ce face copilul un an pot sa mai beneficiez de stimulentul de insertie?
Trebuie sa am venituri impozabile inainte de a face copilul un an?
Inca o intrebare daca mai aveam zile din concediu de odihna de anul trecut inainte sa intru in prenatal pot sa le mai solicit dupa un an?adica angajatorul ar trebui sa mi le dea?

Multumesc anticipat
multumesc frumos pentru clarificari
multumesc frumos pentru raspuns,
vroiam totusi sa stiu daca in ultima luna(luna12) solicit concediu fara plata mai am dreptul la stimulent cand ma intorc.
Buna ziua,
Am si eu rugamintea sa ma sfatuiti legat de primirea stimulentului de insertie in cazul concediului fara plata.
Am nascut pe 30 iunie 2015 si am optat pentru CCC 1 an.Sotul meu nu poate sa stea in CCC ultima luna deci ar trebui sa ma intorc pe 29 mai pentru a putea primi stimulentul.
Eu doresc sa mai stau si ultima luna acasa deoarece nu are cine sa stea cu bebelusul si vroiam sa stiu cum sa procedez ca sa primesc stimulentul de insertie?
Daca depun decizia de reluare a activitatii inainte sa implineasca bebelusul 11 luni (28 mai) si apoi solicit angajatorului concediu fara plata pentru ultima luna(iunie) cu reluarea activitatii intre 25-30 iunie mai primesc stimulentul dupa ce face copilul 1 an?
Sau care este procedura pentru a primii acest stimulent tinand cond ca tatal nu poate sa stea in ultima luna dar doresc sa raman eu in continuare
Multumesc