avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Activitate glsys100

Activitate glsys100

Răspuns la discuția Contract de fidejusiune
Probabil nu ati inteles, dar asta am si spus, fiindca de fapt acesta este subiectul discutiei. Fidejusorul sa ceara beneficiul discutiunii si sa " abuzeze " de acesta, pana a fi nevoit sa isi piarda imobilul. Trebuie sa gaseasca toate formele ( cate exista si daca exista) de a nu i se instraina imobilul.
Rog pe aceasta cale doar persoanele avizate sa raspunda, multumesc
Buna ziua,
Un contract de fidejusiune presupune garantarea unui credit cu un imobil care nu apartine direct debitorului ci a unei terte persoane.
In cazul in care nu se mai poate achita acest imprumut , creditorul se indreapta catre bunul imobil. Dar conform beneficiului de discutiune proprietarul imobilului poate cere creditorului, mai intai sa recupereze suma de la debitor prin toate mijloacele si ulterior sa se indrepte catre bunul imobil.
Intrebarea care se pune este: daca debitorul poate achita prin oprire pe salariu (a unui procent din acesta) pana la stingerea datoriei , mai poate intra in discutie executarea bunului imobil ce a facut obiectul contractului de fidejusiune ?
Stiu ca in contractul de fidejusiune este specificat faptul ca fidejusorul are obligatia intocmai de a executa obligatia asumata de debitorul principal, inclusiv la termenele stabilite de acesta , dar daca fidejusorul nu face parte din contractul de creditare nu s-a obligat solidar cu acesta, ci doar garanteaza cu bunul imobil, nu este oare o anomalie aici ? Fidejusorul se obliga sa restituie creditul lasand gaj imobilul , dar termenele de plata le-a stabilt creditorul impreuna cu debitorul. Fidejusorul nu si-a asumat aceasta responsabilitate, nu apare in contractul de credit, ci doar garanteaza obligatia de plata in cazul in care creditorul nu mai poate plati. Dar acesta poate achita prin poprire pe salariu. Normal ar fi ca, daca exista totusi o forma de rambursare a creditului, banuiesc ca doar dupa ce se epuizeaza aceasta forma , creditorul ar trebui sa se indrepte catre fidejusor.
Sau eventual pentru a nu exista nici o suspiciune , fidejusorul sa faca parte din contractul de creditare.
Nu asa ar fi normal ?
Multumesc
Răspuns la discuția inchiriere bunuri de larg consum
multumesc foarte mult, o zi buna in continuare
Buna ziua,
Pentru inchirierea bunurilor de larg consum intre o persoana fizica si una juridica exista o legislatie in vigoare ?
Daca de exemplu inchirez o lada frigorifica unei persoane fizice pentru o anumita perioada de timp si persoana in cauza nu mai poate plati, este logic sa se returneze produsul. Dar ce se intampla in cazul in care acest produs se afla inchis intr-un apartament, cum as putea sa il recuperez ? Fiindca cu forta nu se poate lua, care sunt pasii care trebuiesc urmati.
intervine o posibila executare silita ?
Multumesc anticipat