avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită inchiriere bunuri de larg consum
Discuție deschisă în Executare silită

inchiriere bunuri de larg consum

Buna ziua,
Pentru inchirierea bunurilor de larg consum intre o persoana fizica si una juridica exista o legislatie in vigoare ?
Daca de exemplu inchirez o lada frigorifica unei persoane fizice pentru o anumita perioada de timp si persoana in cauza nu mai poate plati, este logic sa se returneze produsul. Dar ce se intampla in cazul in care acest produs se afla inchis intr-un apartament, cum as putea sa il recuperez ? Fiindca cu forta nu se poate lua, care sunt pasii care trebuiesc urmati.
intervine o posibila executare silita ?
Multumesc anticipat

Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2016
glsys100, utilizator
Cel mai recent răspuns: glsys100 , utilizator 14:32, 10 Februarie 2016
Daca contractul este incheiat in forma autentica sau sub semnatura privata cu data certa, constituie titlu executoriu, in conditiile legi.Ca atare, va puteti adresa instantei ptr.investirea cu formula executorie si, apoi,il puneti in executare prin executorul judecatoresc.
multumesc foarte mult, o zi buna in continuare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de inchiriere - titlu executoriu virgo19 virgo19 Buna ziua, Am citit undeva ca, conform NCPC, contractul de inchiriere inregistrat la anaf constituie titlu executoriu. Vreau sa stiu daca este adevarat. Am ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu gradul iv - reziliere de drept contract ce inchiriere vladion2005 vladion2005 Buna ziua. Am incheiat un contract de inchiriere, in calitate de proprietar, pe perioada ianuarie 2013-ianiarie 2015. Chiriasul a acumulat datorii la ... (vezi toată discuția)
Evacuare fortata a unor chiriasi, dupa expirarea contractului de inchiriere allyjana allyjana Bună ziua. Am nevoie urgenta de consiliere. Persoană în varstă, proprietar al unui apartament în alt oraş decat cel de domiciliu. Vă rog mult , care ... (vezi toată discuția)