Cine poate sa- mi dea un model de cerere pe legea 231/2018, constituirea dreptului la un teren, intravilan, proba cu martori? Cererea se adreseaza carei institutii? Primariei? Multumesc!
Legea-i lege, interpretarea este problema. Eu inteleg asa, indiferent de condamnare, ca este condamnare la plata amenzii penale, ca este condamnare cu inchisoare cu suspendare sau condamnare cu executare, toate 3 cazuri de condamnari au acelasi efect, incetarea raportului de serviciu, bineinteles pentru infractiunile amintite mai sus.
In anexa legii 188/1999 lista functionarilor publici cupride in aparatul autoritatii administratiei publice locale atat inginerul agronom cat si agentul agricol. In acest caz nu poate fi pusa la indoiala calitatea de functionar public al subiectului.
Dar decizia ramasa definitiva prin neapelare a amenzii penale pentru infractiunile: fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals si abuz in serviciu contra intereselor persoanelor din 2010 nu are efecte in raportul de serviciu a functionarului public? Raspunsul la aceasta intrebare, pentru mine, are doar valoare informativa.
Incetarea raportului de serviciu din 2013 trebuia sa fie ceruta de catre primar sau de ANFP?
Actul in cauza, din 2015, eliberat de acest functionar a contribuit la luarea unei decizii penale definitive. Aceste conditii sunt motive intemeiate ale unei cereri de revizuire a dosarului respectiv?
Un inginer cadastral al unei primarii condamnat definitiv la 6 luni inchisoare, plus amenda si aplicarea pedeapsei accesorii a interzicerii drepturilor prevazute de art. 64 lit. a si b Cod penal, pe durata pedepsei principale. I se suspenda pedeapsa pe o perioada de 2 ani 6 luni, termen de incercare iar pe perioada suspendarii i se suspenda si pedeapsa accesorie. Sentinta a fost data in aprilie 2013 pentru fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals si abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. Amenda a fost data in 2010 prin sentinta definitiva pentru aceleasi fapte. In martie 2016 primeste o condamnare de 1 an si 2 luni pentru conducere auto sub influenta alcoolului inclusa condamnarea din 2013. Definitiva.
1. Acest functionar public trebuia sa fie suspendat din functie? Daca da, cand? De catre cine?
2. Unui act eliberat de acest om in vara anului 2015 i se poate cere anularea?
O minuta cand devine minuta?... Dupa redactare si semnare.
Articolul 400
Minuta
(1) Rezultatul deliberării se consemnează într-o minută, care trebuie să aibă
conţinutul prevăzut pentru dispozitivul hotărârii. Minuta se semnează de membrii
completului de judecată...
Articolul 407
Comunicarea hotărârii
(1) După pronunţare, o copie a minutei hotărârii se comunică procurorului, părţilor,
persoanei vătămate şi...
In discutie avem art 400 (1) si art 407 (1), dupa pronuntare o copie a minutei hotararii se comunica partilor moment in care minuta este sau ar trebui sa fie semnata de judecator conform art 400. Etapele in timp ale procedurii sunt: ...deliberarea, redactarea minutei, semnarea ei, pronuntarea, comunicarea... Deci partilor li se comunica in copie minuta in forma semnata, fara semnatura aceasta nu are valoare juridica.
Presupunand ca argumentele mele sunt adevarate care ar fi caile de atac?
Eu vad etapele in felul urmator: deliberarea, redactarea minutei, semnarea, pronuntarea si comunicarea. Comunicarea minutei nu poate avea loc dupa redactare si inainte de semnare. Asadar copia minutei care mi-a fost comunicata trebuie sa fie semnata de judecator, in caz contrar se poate considera ca, copia primita nu este o copie a minutei, in consecinta minuta nu mi-a fost comunicata. Daca minuta comunicata prin copie nu are semnatura judecatorului intervine nulitatea.
Articolul 407 NCPP
Comunicarea hotărârii
(1) După pronunţare, o copie a minutei hotărârii se comunică procurorului, părţilor,
persoanei vătămate şi, în cazul în care inculpatul este arestat, administraţiei
locului de deţinere, în vederea exercitării căii de atac. În cazul în care inculpatul
nu înţelege limba română, o copie a minutei hotărârii se comunică într-o limbă pe care
o înţelege. După redactarea hotărârii, acestora li se comunică hotărârea în întregul
său.
In opinia mea copia primita trebuia sa fie o copie a minutei semnata de judecator!
Am primit o minuta a sedintei camerei de consiliu a judecatorului de camera preliminara care este semnata doar de grefier prin care mi se respinge plangerea formulata impotriva ordonantei procurorului. Presupun ca hotararea care este si definitiva devine nula din ce-am citit. Cai de atac? Opinii?
Am facut o cerere pentru administrare de probe la care mi s-a raspuns prin referat de catre organul de urmarire penala la 22 de zile de la depunerea ei la prim-procuror.
Raspunsul nu mi-a fost comunicat, asadar n-am putut sa-l contest. In ordonanta procurorului mi se imputa faptul ca nu am contestat referatul de respingere a cererii pentru administrarea probelor in termen de 20 de zile.
Daca eu aveam 20 de zile pentru contestatie, organul de urmarire penala cate zile avea pentru raspuns, indiferent care era acela?
Ramane nelamurirea cu privire la plata cheltuielilor. Statul ma obliga sa platesc cheltuieli de judecata pe baza unui articol de lege iar respingerea plangerii pe alt articol de lege date in aceiasi hotarare. Poate fi si acesta un motiv de contestare? Cred ca am sa deschid un nou subiect de discutie pe aceasta tema.