avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate consong

Activitate consong

Buna ziua,
Astazi am fost amendata pt ca am traversat prin loc nepermis. Am semnat PV dar nu a semnat nici un martor asistent, poate fi contestat?
Multumesc!
Buna ziua!

Am primit astazi o amenda pentru circulatie fara rovinieta valabila.
Contraventia a avut loc in 06.10.2015.
Procesul verbal de constatare a contraventiei intocmit in 05.04.2016.
Primirea procesului verbal in 14.04.2016.

Are o semnatura a agentului constatator (copie) dar nu are semnatura contravenientului.

Poate fi contestat, avand in vedere data la care a ajuns la noi?
Cea mai mare problema este ca, am realizat acum cu primirea acestui PV ca rovinieta e expirata si de acum tot vor veni amenzi....
Auto este inmatriculat pe PJ si are mai multi conducatori auto care nu au verificat acest lucru. Auto nu are un administrator desemnat.

Multumim pentru indrumari!

Buna ziua,

Compania furnizoare de apa din oras a efectuat recent interventii pe trotuarul din fata casei mele. Aceasta interventie a fost anuntat ca va dura 4 ore si a fost extinsa la 4 zile, timp in care apa a fost sistata. Mai mult, problema noastra este ca au facut sapaturi si distrugeri ale trotuarului asfaltat (atat cel pentru pietoni cat si ale trotuarului de acces in curte), a podetului pentru accesul autoturismelor dar si a tufelor de pe marginea drumului. Pe scurt, au lasat norot si prapad in urma lor, cautand o teava pe care n-o gaseau. :frantic: Urmeaza sa depun o cerere/reclamatie la compania furnizoare si la primarie, dar nu stiu exact pe ce sa ma axez ca sa ma asigur ca vor veni sa repare (lege, regulament, samd). Mentionez ca am facut poze in timpul si in urma interventiei. Va rog sa imi dati cateva indicatii in acest sens.
Buna ziua,
Activez intr-un ONG educational si dorim sa angajam cadre didactice care sa ofere meditatii elevilor. Vom face angajarea cu contract de munca, dar nu stiu care este cea mai buna solutie de completare a lui, avand in vedere ca este pentru o perioada determinata de N luni si in fiecare luna vor lucra X ore - care difera de la o luna la alta. Plata este lunara dar, in final, plata acestor prestatii nu trebuie sa depaseasca bugetul alocat pentru salarii - brut institutional.
Va rog sa ma indrumati in aceasta directie!
Multumesc!