Buna ziua!
Am o speta mai complicata. Parintii mei locuiesc intr-un apartament inchiriat de bunicul meu (din partea tatalui), undeva in anii '50. Blocul a fost construit in 1952, si cred ca tot atunci a fost incheiat si contractul de inchiriere cu primaria. In 1982 bunicul meu a decedat, iar tatal meu si mama lui au incheiat cate un nou contract de inchiriere pe cote parti. Din motive personale (neintelegeri intre cei doi chiriasi), imobilul nu a putut fi achizitionat de catre niciunul dintre ei. Acum bunica mea a depus cererea de incetare a contractului ei de inchiriere, i-a fost aprobata, iar tatal meu vrea sa faca demersurile pentru a achizitiona imobilul. Intrebarile mele sunt:
1. Legea ii permite primariei sa respinga cererea fara un temei legal?
2. Care este procedura de achizitie? Este necesara evaluarea de catre specialist si se stabileste pretul? Pretul de achizitie poate fi influentat de pretul chiriei?
Mentionez ca locuinta nu este sociala. Si am intrebat de evaluator deoarece noi am investit undeva la 35k euro in imbunatatiri si nu mi s-ar parea corect sa ne stabileasca un pret in functie de piata si sa considere ca acele imbunatatiri au fost achitate de primarie.
As dori sa imi oferiti si legile exacte care sa ma ajute in lupta cu ei.
Multumesc anticipat!
Va multumesc pentru raspuns! Ma ajuta in formularea unei contestatii. Imi puteti indica legislatia in vigoare care specifica termenul in care primarul trebuie sa raspunda contestatiei? Ca sa stiu in cat timp dupa depunerea contestatiei apelez la instanta
Buna seara!
Voi incerca sa rezum subiectul la datele importante pentru a nu plictisi.
Functionar public angajat in cadrul primariei pe postul - inspector superior, cu specializarea specialist S.S.M. (conform fisei postului). Superiorul i-a solicitat sa se ocupe de supravegherea lucrarilor de anvelopare a unor blocuri. A semnat pentru primirea sarcinilor. La sfarsitul lucrarilor, acelasi superior i-a solicitat telefonic sa supravegheze ridicarea moluzului rezultat in urma executarii anveloparii blocurilor respective; el a refuzat, argumentand ca aceasta este sarcina dirigentului de santier, nu a lui. In urma refuzului, a fost sanctionat cu reducerea salariului pe o perioada de 3 luni.
Intrebarea mea este: cat de legala este insarcinarea unui inspector superior- specialist S.S.M. cu supravegherea acelor lucrari? Ce atributii si incompatibilitati are? Imi puteti indica si legislatia in vigoare, va rog?
Va multumesc!
Buna ziua! Am o problema care a atras dupa sine si o nelamurire. In cadrul primariei dintr-un oras mai mic, presedintele comisiei de disciplina indeplineste in acelasi timp si functia de lider de sindicat. Ca presedinte al comisiei de disciplina, a sanctionat un functionar public angajat in cadrul primariei, cu reducerea salariului cu 10% timp de 3 luni. Daca acel angajat ar dori sprijinul liderului de sindicat atunci cand va formula contestatia (deoarece sanctiunea a fost nedreapta), cum il va putea ajuta, daca tot el, ca presedinte al comisiei de disciplina, l-a sanctionat?
Nelamurirea mea este: liderul de sindicat poate fi si presedinte al comisiei de disciplina in cadrul unei institutii publice? Va rog sa imi indicati si legea/legile, daca nu este deranjul prea mare.
Va multumesc!