avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... lider de sindicat vs. presedinte comisie de disciplina ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

lider de sindicat vs. presedinte comisie de disciplina intr-o institutie publica

Buna ziua! Am o problema care a atras dupa sine si o nelamurire. In cadrul primariei dintr-un oras mai mic, presedintele comisiei de disciplina indeplineste in acelasi timp si functia de lider de sindicat. Ca presedinte al comisiei de disciplina, a sanctionat un functionar public angajat in cadrul primariei, cu reducerea salariului cu 10% timp de 3 luni. Daca acel angajat ar dori sprijinul liderului de sindicat atunci cand va formula contestatia (deoarece sanctiunea a fost nedreapta), cum il va putea ajuta, daca tot el, ca presedinte al comisiei de disciplina, l-a sanctionat?
Nelamurirea mea este: liderul de sindicat poate fi si presedinte al comisiei de disciplina in cadrul unei institutii publice? Va rog sa imi indicati si legea/legile, daca nu este deranjul prea mare.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Liderul de sindicat poate fi presedinte al comisiei de disciplina? ContSters107946 ContSters107946 Liderul grupei sindicale poate sa fie numit presedinte al comisiei de disciplina? (vezi toată discuția)
Comisia de cercetare,sanctionare disciplinara jondoe1 jondoe1 buna ziua,am suferit un accident de munca si am necesitat internare in spital,la lichidare cand am primit fluturasul am observat o retinere din salariu ca si ... (vezi toată discuția)
Mustrare scrisa ciancu ciancu Vă rog să mă ajutați cu părerea dumneavoastră... În speță, un funcționar public a fost sancționat cu mustrare scrisă ... (vezi toată discuția)